De mode award

De mode award

HYC blijft ongeslagen in de lopende competities. De trip naar regerend kampioen Den Haag werd beslist in overtime (7-8), de thuismatch tgen Amsterdam leverde een droge 9-0 zege op voor Era Renomar.


Eerst de moderubriek. Hebt u zich ook al verslikt wanneer een overbetaalde voetballer uit zijn gouden Bentley rolt? Je vraagt je soms af: is  dat wezen in lompen een ragebol of een aangeklede circusaap? Dan zijn ze bij HYC vestimentair iets anders gewoon. Hoewel... Veertig jaar geleden reeds, oordeelde de onvolprezen Peter Hubregtse het nodig om het  toenmalige fanionteam - een multinationale mix van Scandinaven, Canadezen, Amerikanen, Hollanders  en Belgen - in een uniform te stoppen. De keuze van Peter viel op een helblauw bomberjack waarvan het kunstsatijn verder ontsierd werd met ontelbare letters, cijfers en insignes.  Aldus verscheen onze blinkende cohorte op menige ijsbaan als een overtallige boysband, genre Rubettes of The Sweet.  Deze afschrikwekkende premiere van het HYC-uniform kende gelukkig geen vervolg. Over de jaren  werd  'stijl' de norm. En het gevaar om als vogelverschrikker verwijderd te worden of  als haveloze à la Pogba  opgepakt te worden, is voor de HYC-familie sinds  zondag voorgoed geweken. Greet van Goris Kleding  mat de hele bende op en stak ze in een keurig wit hemd en overjas. Coach Jeffrey Van Iersel showde de outfit in exclusiviteit. Oordeel: 5 sterren.


Die score haalde zijn ploeg van geen  kanten bij het begin van de match tegen Amsterdam. Defensief rammelde het langs vele kanten, een secure doelman Van Looveren moest de hoofdrol spelen.  Het was zelfs een supersave die aan de basis lag van de 1-0. Van de handschoen van Kevin ketste de puck tot bij Shupe Preston die Mitch Morgan lanceerde. De captain rondde mooi af. Na nog veel gebibber keerde de wedstrijd helemaal op het einde van de eerste periode. De acteurs bij de 2-0 waren dezelfde maar in een andere rol: Mitch Morgan aangever en Shupe Preston de scorende spits.


Dat vermoedden we althans want een hardnekkige mist vulde de tent. En blijkbaar kon Era Renomar  beter overweg met de lage bewolking. Danzij een snelle shorthanded goal van Kyle Brothers (3-0) en een loei van Peter Bartek werd het 4-0. De forfaitscore was er ééntje uit de oude doos. Jacques 'de kleine' Ceuster' kweet zich in eerste instantie prima van zijn taak als kuitenbijter. Een Amsterdammer die op weg leek naar het Herentalse doel kreeg een schouderzwiep  van Jacques en leverde de puck in. Van de weersomstuit zette De Ceuster zijn jets in de andere richting. Daar verscheen hij net op tijd om met een éénhandige backhand de puck staalhard achter doelman Jorrit Vos te poken. Hét kabinetstukje van de week  'just lak elle va'. Niet vertrouwd met het Herentals dialect? De Herentalse Historische Kring publiceert elk jaar een omstandige woordenlijst.


In de derde herneming walste HYC verder onder leiding van Vincent Morgan. De Haagse coach Chris Eimers noemde hem al  'één van de beste spelers uit de competitie' en tegen Amsterdam bevestigde Vincent zijn faam. Met de 6-0 en de 7-0  plus nog twee assists hees Vinnie zich voorlopig aan de kop van de Beneliga statistieken. Toch kreeg Era Renomar de dubbele cijfers niet op het scorebord. Ben Vercammen (8-0) en de onvermijdelijke Kyle Brothers bleven steken op 9-0. Kevin Van Looveren hield er wel zijn blanco strafregister aan over én een nieuwe jas en hemd. HYC for the  2018 Mode Awards.