Nieuws

Dubbele cijfers

HYC KwadrO haalde voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers. In de thuismatch tegen Phantoms was de eindstand 10-4. Mitch Morgan en Jacob Laliberté waren opnieuw de puntenkoningen van dienst.

 

De interland van de Rode Duivels hield zoals gevreesd supporters weg van het ijshockey. Met duidelijk minder volk op de tribune nam HYC zijn bekende vliegende start. Na tien minuten stonden de Phantoms drie doelpunten achter. Mitch Morgan (1-0), Jacob Laliberté (2-0) en Trevor Hunt (3-0) deden de goaltjesklok luiden.

 

Tegen een onmachtig Deurne bezondigde HYC zich daarna aan een bekend kwaad: straffen pakken. Vier penalty’s op rij zorgden ervoor dat Deurne de rest van de periode in overtal op het ijs stond en terugkwam tot 3-2. Dat alarmsignaal ging af kort na de herneming toen zelfs twee HYC-ers in het strafhokje zaten.

 

De speeltijd leek voorbij toen Ben Vercammen (4-2) en Mitch Morgan (5-2) de kloof snel opnieuw uitdiepten. Met zijn gevreesde backhand truc maakte Vincent Morgan er op het half uur zelfs 6-2 van en een monsterzege à la Rode Duivels was in zicht. Eén minuut concentratieverlies volstond echter om de Phantoms terug in de match te brengen. Daarvoor hadden de Antwerpenaars zelfs geen powerplay nodig. Marek Ziarny tikte de 6-3 achter Kevin Van Looveren en 17 (ZEVENTIEN) seconden later herhaalde Lukasz Bartak dat kunstje! 6-4 bij de tweede rust en licht gegrom op de tribune.

De ongeruste gezichten veranderden gelukkig snel in lachende smoeltjes. Jacob Laliberté scoorde (7-4) en deelde assists uit aan Mitch Morgan (8-4) en Ben Torremans (9-4). Jordy Van Dijck tenslotte mocht de 10 op het scorebord vlammen en een voor de Kwadr0-jongens succesrijk weekend afsluiten.