Een palet JägermeiBters bitte

HYC KwadrO blijft ongeslagen in de Beneliga. Zaterdag ging de driepunter mee op de bus uit Amsterdam (2-4), zondagavond kreeg de Luikse bulldog een fikse schop onder de kont (8-2). Vooral de laatste zege deed de ploeg deugd, want de doelpuntenmakers heetten niet alleen Morgan en Laliberté.

 

De roodwitten begonnen stormenderhand aan de match. Na amper 11 minuten was het 3-0 voor de thuisploeg dankzij twee vlammen van Niels Vroemans en een shorthanded goal van Mitch Morgan. Akim Ramoul deed dat kunstje met een man minder op het ijs echter over voor zijn ploeg, zodat we gingen rusten bij 3-1.

 

Geen man over boord bij zo’n tussenstand maar toen het snel 3-2 werd langs Jordan Paulus en de ene na de andere HYC-er in het strafhok verdween, kleurden de alarmlichten toch een paar minuten rood.

Ben Vercammen zette de boel definitief terug op groen met nog twee goals voor de pauze (5-2). De derde periode werd Luik helemaal weggespeeld. Een tot dan goed keepende Kevin Van Looveren werd bijna werkloos terwijl Vincent Morgan (6-2) en Jacob Laliberté (7-2) naar goede gewoonte hun goaltje meepikten. Met nog drie minuten op de klok toonde de piepjonge Ebe Daems (8-2) evenwel dat HYC niet helemaal afhankelijk is van zijn scoremachines Laliberté en Morgan. Iedereen content zeggen ze op zo’n avond aan de Vorselaarse Baan: publiek, coach én spelers!

 

Na de match vlogen de shotjes JägermeiBter dan ook per palet door de kelen van de KwadrO-boys. JägermeiBter met een B, je leest het goed. Want dat is onbetwistbaar de échte naam van de gevaarlijke drank. Althans volgens Berreke B., het orakel uit Oud-Turnhout dat die kennis meebracht van zijn talrijke reizen naar de Oostenrijkse Alpen. De drankenkaart in Berrekes vertrouwde etablissement liet geen twijfel bestaan: er stond een B, dan lees je een B en bestel je ook een JAEGERMEIBTER. Naar Berreks voorbeeld en vermits hij altijd gelijk heeft, is de Ringel-S dan ook uit mijn spraak- en computergebruik verbannen. Dus beste HYC-vrienden: bestel voortaan een JagermeiBter met een B, anders loop je wellicht het risico één of ander namaak brouwsel binnen te kappen…