En toen was er Vincent

En toen was er Vincent

HYC Renomar klopte concurrent Geleen met 5-4. Daarmee blijft Herentals op kop in de Beneliga. Maar de buit is niet binnen. Ook Heerenveen met flink wat matchen minder, rijgt de zeges aaneen.


De pret zat er direct in aan de Vorselaarse Baan. Binnen één minuut moest doelman Delil een puck van Kyle Brothers uit het net vissen. Tellen later was het 2-0 langs Bert Vercammen. De HYC stormde duurde tien minuten. Slordigheid en een uitstekende Delil stonden een hogere score in de weg. Toen ging het tempeest liggen. Waren het de zenuwen die bij een topmatch horen? Feit is dat de jonge HYC-verdedigers stonden te bibberen bij de minste Limburgse druk. Geleen profiteerde optimaal. Levi Smeets kon helemaal vrij de aansluitingstreffer maken (1-2). Mathew Beer (2-2) en Lukasz Bartak straften twee onnodige straffen af.


De rust bracht gelukkig kalmte onder de Herentalse helmen. Emiel Goris gaf het voorbeeld met het kabinetstukje van de week. Een HYC powerplay ging vlot rond vooraleer Kyle Brothers de vrije Goris vond. De Miel haalde het goeie ouwe slapshot van onder de motteballen. Zonder enige controle vuurde hij zijn patat af, zo netjes in het kruis dat de verf zowel van de lat als de paal afschilferde. (3-3) Van de weersomstuit moest Geleen opnieuw aan de noodrem trekken. Shupe Preston zette het penaltyshot netjes om (4-3)


De Eaters gaven niet op. Maar met Arne Van Espen was er meer body in de defensie gebracht en ook goalie Van Looveren keepte uitstekend. Het probleem kwam van elders: domme straffen. Een ezel die zich drie keer stoot, loopt blutsen op en dus ook HYC. Binnen de korste keren stond het 4-4 door Levi Smeets.


Verlenging leek er aan te komen, ware er niet coach Van Iersel. Jeffrey vroeg twee minuten voor tijd een time out. De Limburgers waren nog aan het nadenken over het opzet van de Herentalse coach toen het resultaat er al was: de 5-4 van Vincent Morgan. "Een minuutje rust, da's genoeg voor ons werkbeest" meende Jeffrey Van Iersel. Het bleek de juiste gok: Vincent flitste inderdaad door de Geleense verdediging.


Nu volgen twee weken rust, dan wacht in Friesland de kraker tegen Heerenveen