Even het noorden kwijt

Vermoedelijk was er iets mis met de thee want de Kwadr0-boys kwamen als zombies uit de kleedkamer. Hoog en wijd, puckske-klets: een beschrijving van het Herentalse spel werd plots moeilijk. Geen wonder dat Alan Van Bentem op aangeven van Stace Van Bentem de Haagse achterstand terugbracht naar 2-1. Bovendien lieten de Herentalsenaren zich vangen aan de Nederlandse provocaties. Het ene opstootje volgde op het andere: de supporters hielden hun hart vast dat één van de HYC-sterkhouders voortijdig richting kleedkamer zou worden gestuurd.

Was het een donderpreek van de coach of betere thee? HYC kwam in een heel andere gedaante uit de vestiaire na de tweede rust. De thuisploeg greep De Haag onmiddellijk bij het nekvel en op powerplay trof Trevor Hunt raak (3-1). Tijd voor het ‘moment de gloire’ van Vincent Morgan. Op een direct aangeven van doelman Van Looveren trok Vince de turbo op gang, passeerde een man of vier op weg naar het Haagse doel en banjerde de schijf voorbij Clint Soer (4-1). Vergeten was alle ellende van het voorbij uur en zelden schalden Duitse schlagers zo vrolijk door de tent.

 

Na deze zege trekt HYC volgende week zondag als eerste in poule A naar de collega’s-leiders in poule B: Heerenveen. Een razend belangrijke match want de winnaar van dit duel heeft in de play-offs het thuisvoordeel in een eventuele, beslissende wedstrijd. Zaterdag 14 januari treft HYC thuis ook nog Groningen, met 7 punten uit 10 wedstrijden één van de zwakkere broertje uit de Beneliga. Dat mag niet misgaan.

 

 

Na de eerste Beneliga-nederlaag in Eindhoven (8-6) zette HYC Kwadr0 tegen Den Haag de situatie recht. De Hollanders werden met 4-1 terug naar ’s Gravenhage gestuurd. Een verdiende zege hoewel de tweede periode zowat het ergste liet zien van de Kempische leider in poule A: even het noorden kwijt.

 

Herentals startte met Kevin Van Looveren in het doel. De ancien speelde een goede wedstrijd in Eindhoven en coach Jan Andries hoopte op een vervolg tegen Den Haag, de tweede uit poule B. De Hagenezen lieten vanaf het matchbegin zien dat ze die plaats niet gestolen hadden. In tegenstelling met eerdere wedstrijden werd HYC onder een verschroeiend tempo terug gewalst op het eigen doel. Toch was het Herentals dat eerst scoorde. Op aangeven Dries Leirs van schoot Yente Fransen de puck achter goalie Soer. Het werd zelfs 2- 0 in een gelijk opgaande partij wanneer Mitch Morgan een aanval met Jenne Van der Velde en Jacob Laliberté tegen het net prikte, meteen ook de ruststand.