Finalematch is binnen

Finalematch is binnen

HYC Renomar speelt de finale van de Belgische beker. De tegenstander is ook al bekend: Luik. Beide teams waren in een 'best of tree' al na twee wedstrijden zeker van hun finale ticket. Voor Herentals werd het een walk-over tegen Mechelen. Uit stond het 1-8 en in de thuiswedstrijd klopte HYC Coldplay met 4-1.


De laatste match van 2018 was nochtans geen onverdeeld succes. Over één ding bestond geen twijfel. Ondanks de zege was het niet de beste wedstrijd van de thuisploeg. Maar over hoe dat kwam, was er wél genoeg discussie aan de buitentoog. "Leuven deed heel erg zijn best en de 'Rudy' keepte een wereldmatch" meende kenner RVDB. "Gij zot! Herentals mikte op de keeper in plaats van op de goal" wist WL, ook al een notoir specialist want met nog veel haar een goaltjesdief pur sang in het HYC-shirt. "Daar kunde nog geen drie lijnen over schrijven" deed een derde zijn verkeerde duit in het zakje want het zijn  nu al 11 regels...


Maar eigenlijk zat de brave mens er niet ver naast. Zonder te zagen over wat allemaal mis ging, kan dit verslag erg bondig. Wat te vertellen over de eerste periode die eindigde op 0-0? Renomar had zelfs een twee man overtal-situatie nodig om langs Kyle Brothers de 1-0 aan te tekenen. En ook de 2-0 van Vincent Morgan viel bij een Herentalse powerplay. Alle andere keren stond Mike 'Rudy' Gysbrechts in de weg of mikten de geroemde HYC-scorers slecht - al naar gelang de hoger genoemde analisten.


Met een goede tien minuten voor de boeg werd het nog twee minuten spannend toen Marek Ziarny de aansluitingstreffer binnen knalde (2-1). Vincent Morgan repliceerde prompt (3-1) en Coldplay-coach Jesse Raekelboom nam kort voor tijd alle twijfels weg. Die  trainers volharden in de boosheid en lezen onze adviezen blijkbaar nooit. "Voor de zoveelste keer Jesse! Als je niet aan het hoofd staat van het befaamde Russische Red Army of de kampioen van de NHL, moet je bij een achterstand van 2 goals uw keeper laten staan! Misschien zou je het eens kunnen proberen  met 5 Vincent Morgans maar doe het niet met uw mannen. Die slikten al meer dan 100 goals in de Beneliga!"


Allez, voor HYC was de tactische ingreep een cadeau want binnen een paar tellen was het 4-1 langs Vincent Morgan .  Omwille van het onmiddelijke profijt voor Renomar  verdient de  meesterzet van coach Raekelboom daarom de trofee van kabinetstukje van de week.  We kijken uit naar 2019!