Het mooie liedje is uit

Het seizoen van HYC KwadrO is voorbij. Den Haag bleek in de halve finale te sterk voor de Herentalsenaren. In Den Haag werd het in de slotseconden 4-3, thuis leidde een dramatische laatste periode tot een 3-5 nederlaag.

 

Jacob Laliberté werd in Den Haag erg gemist. Voor de tweede halve finale wedstrijd stond de Canadees wel op het wedstrijdblad. En of dat loonde! Hoewel! De boosdoeners loerden elke keer verongelijkt naar de ref alsof die man van het spelletje geen snars begreep. Nochtans is het niet zo moeilijk: pootje lap heet in het ijshockeyreglement tripping. Een tegenstander omhelzen of hem op zijn Trumps de arm schudden is een holding, je stok in de lucht steken als voor een vlag is highsticking, datzelfde attribuut gebruiken als hengel is hooking, te vroeg op het ijs glippen betekent ‘too many men’ en in de weg lopen van je opponent is interference. Met eigen ogen zagen we die ‘onnozelheden’ slag om slinger gebeuren. En de scheidsrechters merkten het ook.

Niet dat de Hagenezen onmiddellijk van al dat overtal profiteerden. Integendeel: het was HYC dat zowel de 1-0 als de 2-0 op powerplay maakte. Maar tegelijkertijd sloopten de straffende Herentalse fysiek. Niet helemaal onverwacht bracht Stace Van Benthem nog voor de tweede rust zijn ploeg terug tot 2-1. Onrust sloop in de rangen van het publiek. Blijkbaar onnodig want kort na de herneming tilde Jacob Laliberté zijn team naar een veilig geachte 3-1 voorsprong. Dat was echter het begin van de ondergang. De omroepster was nog niet klaar met de Herentalse goal of Raymond Van Der Schuit mocht moederziel alleen de 3-2 binnen tikken. Geen twee minuten zette Alan Van Bentem de bordjes gelijk. Toen werd de zoveelste straf HYC fataal. Den Haag zette zijn 7de powerplay eindelijk om in een goal en een halve minuut later was het 3-5. Einde seizoen 2016-2017.

 

Een seizoen dat ondanks het treurige einde veel plezier bracht voor de supporters. Wie in september na de nederlagen tegen Luik en Leuven de daaropvolgende succesreeks voorspelde, werd voor gek versleten. Primus in groep A, Belgische beker en het kampioenschap: we kijken uit naar een herhaling in het volgend seizoen.