Hockey in de mist

De herneming bracht een fraai doelpunt van Timo Dewin. Bert Vercammen en Vincent Morgan staken een aanval uit het hockeyhandboek in elkaar en Timo knalde de laatste pass staalhard in de bovenhoek achter Danny Van Rijswijck. De Amsterdams goalie was trouwens de enige man op het ijs die zich terdege had voorbereid op een mistige match. In zijn fluorescerende pak bleef hij de hele match van overal zichtbaar! Dat kan niet gezegd worden van zijn medemaats. Zij bleven onder de radar zelfs toen ze een schaarse keer een powerplay hadden. Integendeel: Jacob Laliberté maakte zijn zoveelste goal van het seizoen toen HYC een mannetje minder op het ijs had. (5-0)

 

Het laatste wapenfeit speelde zich af aan het slot van de tweede periode. Jenne van der Velde en Marino Bakker raakten slaags en dat akkefietje had vooral voor Niels Vroemans grote gevolgen. Sterke Niels mengde zich even in de esbattementen en het Herentalse nummer dertien werkt bij scheidsrechters blijkbaar zoals een rode lap voor een stier. Ze vliegen erop af en voor hij het goed besefte, stond Niels met een game misconduct achter zijn naam in het stortbad. De HYC-verdediger had zich beter verstopt gehouden in de mist…

 

HYC Kwadro had maar twee periodes nodig om Amsterdam een forfaitscore aan te smeren: 5-0. De derde periode viel er niks te beleven. Gelukkig was er de mist die ervoor zorgde dat de toeschouwers het gebrek aan spektakel toch niet konden zien.

 

Amsterdam reisde zonder Marcel Kars naar Herentals. De boomlange ijshockeyveteraan pleegt nochtans graag een duveltje te drinken na zijn matchen in Herentals. Dus speelden de Amstel Tijgers zelf voor ‘duvel’. De Hollanders plooiden massaal terug en probeerden met handen en voeten het Herentalse aanvalsgeweld te stoppen. Dat resulteerde in een vracht penalties die in het wedstrijdbegin systematisch werden afgestraft door HYC. Mitch Morgan nam nummer één voor zijn rekening (1-0), broer Vincent goal twee (2-0) en Jacob Laliberté zorgde voor de 3-0. Er waren toen amper tien minuten gespeeld…Kort daarna leek Amsterdam helemaal uitgeteld, wanneer eerst Calvin Pohlman en daarna Jasper Jaspers naar de kleedkamer moesten voor onsportief gedrag.