HYC KwadrO vlot voorbij Chiefs Leuven

HYC Kwadro ging zondagavond vlot voorbij de Leuvense Chiefs. Nadat het zaterdagavond in Leuven won met 4-6, eindigde de wedstrijd thuis met 10-2. Door deze dubbele overwinning plaatste Herentals zich voor de finale van de Belgische beker.

 

De roodwitte brigade kwam al vrij snel op voorsprong via een doelpunt van Mitch Morgan. Lang duurde de voorsprong niet. Binnen de minuut bracht Deniss Baskatovs de Indianen weer langszij. Terwijl Nils Vroemans voor een vermeende spearing vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken, liep HYC verder uit op z’n opponent. Ben Vercammen (2), Jacob Laliberté en de 2 Morgans zorgden al vroegtijdig voor een geruststellende 6-1 voorsprong.

Tijdens de tweede periode, die eigenlijk al overbodig was, hielden beide teams elkaar in evenwicht, zowel op als naast het ijs. Beide teams slaagden er niet in om te scoren, en hadden allebei 2 spelers op de strafbank.

 

In de derde periode duwde de roodhemden het gaspedaal nog eens in.Het was Youngster Ben Coolen die de Leuvense goalie een 7de keer het nakijken gaf. Vincent Morgan en Jacob Laliberté dreven de score nog verder op, vooraleer ex-HYCer Maxime Pellegrims de tweede Leuvense goal voorbij Mike Jansen kon schieten. De onvermijdelijke Laliberté maakte z’n hatrick vol en legde zo de eindscore vast: 10-2.

 

HYC geplaatst voor de finale die plaatsvind op zaterdag 11 februari 2017. Tegenstander van dienst zijn de Luikse Bulldogs, die slechts in overtime hun wedstrijd konden winnen in en tegen de Antwerp Phantoms.

 

Periodestanden: 6-1, 0-0, 4-1

 

Tekst en foto van VTZ, Peter Vissers, www.vtz.be