Halloween @ HYC

Het wordt een ""BLOEDstollende"wedstrijd op 30/10 tegen VJB Smoke Eaters... aan onze GrIEzEL BarRr kan je terecht voor Halloween drankjes en hapjes.

Een GRUWELIJK mooie prijs wordt uitgedeeld aan de meest angstaanjagende, best verklede supporter en kind 👻

 

Kom mee supporteren samen met zombies, demonen, heksen en witte wieven. Na de match een HORROR afsluiter in de BarRr bij Bob met dj! 🎃

Terug van weg geweest

HYC is mede geworden tot wat het nu is door de vele evenementen die we door heen de jaren organiseerden. Denk maar terug aan de Mossel-soupé, de kraampjes op de kerstmarkt, de verschillende feestjes,... Vaak met lekker eten, veel drinken maar vooral altijd met een top HYC sfeer!

 

Omdat de kracht van deze events een meerwaarde zijn voor onze club blazen we hier opnieuw leven in met een nieuw feestcomité. 4 geëngageerde dames nemen hierbij het voortouw: Git Cuylaerts, Kathleen Verwulgen, Saskia Laenen en Tania Raeymaekers.

Ze hebben de koppen al enkele keren bij elkaar gestoken en het resultaat mag er al zijn! Om te starten zullen we weer in volle ornaat aanwezig zijn op Herentals Fietst. Het volgende evenement op de agenda is een BBQ om het seizoen in stijl te starten maar ook een wafelverkoop en een vervolg op de HYC brunch zullen er dit jaar bijkomen. We houden jullie zeker op de hoogte!

 

Het bestuur is enorm fier om deze dames te kunnen voorstellen en wensen hen dan ook zeer veel succes! Op naar een volgend top seizoen!

 

HYC Olé!

Verandering coaching-staf

Afgelopen week heeft HYC afscheid genomen van de coaching-staf van het BeNe-League team omdat de sportieve visies van het bestuur en de coaching-staf niet langer op dezelfde golflengte zaten. Bij deze willen we Buck en Peter nogmaals bedanken voor de succesvolle samenwerking van het afgelopen seizoen, waarin samen met het team de drie hoofdprijzen van de Beker van België, het Kampioenschap van België en de BeNe-League Cup werden binnengehaald. Een aantal sterkhouders van het afgelopen seizoen maken niet langer deel uit van het huidige spelerskorps: een bestuurlijke beslissing die volledig in overeenstemming is met de visie van de BeNe-League, waarin vanuit de betrokken federaties en de deelnemende clubs is beslist om nog meer in te zetten op eigen spelers en jeugdspelers.

Dit zal ongetwijfeld implicaties hebben op de structuur van het team, maar het bestuur is er van overtuigd dat we met een vernieuwde coaching-aanpak, zowel naar de bestaande eigen spelers als naar de opkomende jeugdspelers toe, de hoogste sportieve ambities kunnen blijven waarmaken. Ook de oprichting van een toekomst-team, waarin beloftevolle jeugdspelers worden voorbereid richting het eerste team, past in deze visie.

Jan Andries neemt alvast de coaching-taak op zich van de komende BeNe-League wedstrijden.

Het HYC-bestuur

 

HYC KwadrO haalde voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers. In de thuismatch tegen Phantoms was de eindstand 10-4. Mitch Morgan en Jacob Laliberté waren opnieuw de puntenkoningen van dienst.

 

De interland van de Rode Duivels hield zoals gevreesd supporters weg van het ijshockey. Met duidelijk minder volk op de tribune nam HYC zijn bekende vliegende start. Na tien minuten stonden de Phantoms drie doelpunten achter. Mitch Morgan (1-0), Jacob Laliberté (2-0) en Trevor Hunt (3-0) deden de goaltjesklok luiden.

 

Tegen een onmachtig Deurne bezondigde HYC zich daarna aan een bekend kwaad: straffen pakken. Vier penalty’s op rij zorgden ervoor dat Deurne de rest van de periode in overtal op het ijs stond en terugkwam tot 3-2. Dat alarmsignaal ging af kort na de herneming toen zelfs twee HYC-ers in het strafhokje zaten.

De speeltijd leek voorbij toen Ben Vercammen (4-2) en Mitch Morgan (5-2) de kloof snel opnieuw uitdiepten. Met zijn gevreesde backhand truc maakte Vincent Morgan er op het half uur zelfs 6-2 van en een monsterzege à la Rode Duivels was in zicht. Eén minuut concentratieverlies volstond echter om de Phantoms terug in de match te brengen. Daarvoor hadden de Antwerpenaars zelfs geen powerplay nodig. Marek Ziarny tikte de 6-3 achter Kevin Van Looveren en 17 (ZEVENTIEN) seconden later herhaalde Lukasz Bartak dat kunstje! 6-4 bij de tweede rust en licht gegrom op de tribune.

 

De ongeruste gezichten veranderden gelukkig snel in lachende smoeltjes. Jacob Laliberté scoorde (7-4) en deelde assists uit aan Mitch Morgan (8-4) en Ben Torremans (9-4). Jordy Van Dijck tenslotte mocht de 10 op het scorebord vlammen en een voor de Kwadr0-jongens succesrijk weekend afsluiten.

Dubbele cijfers

Nieuws

Een palet JägermeiBters bitte

HYC KwadrO blijft ongeslagen in de Beneliga. Zaterdag ging de driepunter mee op de bus uit Amsterdam (2-4), zondagavond kreeg de Luikse bulldog een fikse schop onder de kont (8-2). Vooral de laatste zege deed de ploeg deugd, want de doelpuntenmakers heetten niet alleen Morgan en Laliberté.

 

De roodwitten begonnen stormenderhand aan de match. Na amper 11 minuten was het 3-0 voor de thuisploeg dankzij twee vlammen van Niels Vroemans en een shorthanded goal van Mitch Morgan. Akim Ramoul deed dat kunstje met een man minder op het ijs echter over voor zijn ploeg, zodat we gingen rusten bij 3-1.

 

Geen man over boord bij zo’n tussenstand maar toen het snel 3-2 werd langs Jordan Paulus en de ene na de andere HYC-er in het strafhok verdween, kleurden de alarmlichten toch een paar minuten rood.

Ben Vercammen zette de boel definitief terug op groen met nog twee goals voor de pauze (5-2). De derde periode werd Luik helemaal weggespeeld. Een tot dan goed keepende Kevin Van Looveren werd bijna werkloos terwijl Vincent Morgan (6-2) en Jacob Laliberté (7-2) naar goede gewoonte hun goaltje meepikten. Met nog drie minuten op de klok toonde de piepjonge Ebe Daems (8-2) evenwel dat HYC niet helemaal afhankelijk is van zijn scoremachines Laliberté en Morgan. Iedereen content zeggen ze op zo’n avond aan de Vorselaarse Baan: publiek, coach én spelers!

 

Na de match vlogen de shotjes JägermeiBter dan ook per palet door de kelen van de KwadrO-boys. JägermeiBter met een B, je leest het goed. Want dat is onbetwistbaar de échte naam van de gevaarlijke drank. Althans volgens Berreke B., het orakel uit Oud-Turnhout dat die kennis meebracht van zijn talrijke reizen naar de Oostenrijkse Alpen. De drankenkaart in Berrekes vertrouwde etablissement liet geen twijfel bestaan: er stond een B, dan lees je een B en bestel je ook een JAEGERMEIBTER. Naar Berreks voorbeeld en vermits hij altijd gelijk heeft, is de Ringel-S dan ook uit mijn spraak- en computergebruik verbannen. Dus beste HYC-vrienden: bestel voortaan een JagermeiBter met een B, anders loop je wellicht het risico één of ander namaak brouwsel binnen te kappen…

 

Wapenstilstand na Herentalse zege

Het treffen tussen HYC KwadrO en Luik was een prestigeduel tussen de nummers één en twee in de Belgische cup, met Luik op kop. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Herentals als overwinnaar uit de strijd kwam (5-3). Luik liet echter zien dat het een goede ploeg heeft en een geduchte tegenstander wordt in de lopende competities. Zoals we in Hertals zeggen: we zijn nog niet aan de nief patatten.

 

KwadrO begon de match in gewijzigde slagorde. Vincent Morgan vatte post in de tweede lijn. Zijn vervanger naast broer Mitch en Jacob Laliberté was Jenne Van der Velde. De thuisploeg begon stormachtig. Na amper twee minuten stond het 2-0. Jordy Van Dijck scoorde op een vroege powerplay en Jacob Laliberté werkte een assist van Dries Leirs binnen. Daarna liep de machine vast. Frank Neven schoot vanuit een onmogelijke hoek voorbij doelman Janssen en zelfs Jacob Laliberté liet zich op een foutje betrappen. Met de vinger al op de pauze buzzer en de eerste supporters al aan de dranktent, liet hij de puck wegspringen. De HYC-goalie lag even aan de verkeerde kant van zijn doel en ondanks vergeefs gegrabbel was het 2-2 door Henry Bryan.

De match bleef boeiend na de herneming. Emiel Goris en Mitch Morgan timmerden een mooie aanval in elkaar en Jacob Laliberté rondde af. (3-2). HYC mocht daarna wat oefenen op het verdedigen in ondertal en worstelde zich door twee Luikse powerplays. Oud-ploegmakker Paulus bracht de stand toch nog in evenwicht zodat voor de tweede keer werd gedweild bij een 3-3 stand. De jeneverbar moest heil brengen tegen verliesangst en de eerste koudeprik onder de tent.

 

HYC bleef jagen in de derde periode en dat bracht succes. Topscorer Laliberté tekende voor zijn tweede van de avond (4-3) en met nog drie minuten te spelen leek de match gewonnen na een goal van Mitch Morgan. ‘Tijd voor spanning’ dacht Ben Vercammen en liet zich vangen aan een tripping. Met zes veldspelers en een leeg doel plakten de Luikenaars de vier resterende Herentalsenaren in hun vak. Het inoefenen van de box-defence eerder in de match bleek zinvol want de Luikse furie waaide zonder schade voorbij. De wapenstilstand van 11 november tussen KwadrO en de Bulldogs werd kort voor middernacht gesloten op 5-3. Zondag herneemt de strijd tegen Pantoms in de Beneliga.

 

HYC Kwadro ging zondagavond vlot voorbij de Leuvense Chiefs. Nadat het zaterdagavond in Leuven won met 4-6, eindigde de wedstrijd thuis met 10-2. Door deze dubbele overwinning plaatste Herentals zich voor de finale van de Belgische beker.

 

De roodwitte brigade kwam al vrij snel op voorsprong via een doelpunt van Mitch Morgan. Lang duurde de voorsprong niet. Binnen de minuut bracht Deniss Baskatovs de Indianen weer langszij. Terwijl Nils Vroemans voor een vermeende spearing vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken, liep HYC verder uit op z’n opponent. Ben Vercammen (2), Jacob Laliberté en de 2 Morgans zorgden al vroegtijdig voor een geruststellende 6-1 voorsprong.

Tijdens de tweede periode, die eigenlijk al overbodig was, hielden beide teams elkaar in evenwicht, zowel op als naast het ijs. Beide teams slaagden er niet in om te scoren, en hadden allebei 2 spelers op de strafbank.

 

In de derde periode duwde de roodhemden het gaspedaal nog eens in.Het was Youngster Ben Coolen die de Leuvense goalie een 7de keer het nakijken gaf. Vincent Morgan en Jacob Laliberté dreven de score nog verder op, vooraleer ex-HYCer Maxime Pellegrims de tweede Leuvense goal voorbij Mike Jansen kon schieten. De onvermijdelijke Laliberté maakte z’n hatrick vol en legde zo de eindscore vast: 10-2.

 

HYC geplaatst voor de finale die plaatsvind op zaterdag 11 februari 2017. Tegenstander van dienst zijn de Luikse Bulldogs, die slechts in overtime hun wedstrijd konden winnen in en tegen de Antwerp Phantoms.

 

Periodestanden: 6-1, 0-0, 4-1

 

Tekst en foto van VTZ, Peter Vissers, www.vtz.be

HYC KwadrO vlot voorbij Chiefs Leuven

HYC Kwadr0 blijft ongeslagen in de Beneliga. Vrijdagavond was een verlenging nodig om zich van Tilburg te ontdoen (4-5). Zaterdag rolde de HYC-falanx Zoetermeer op. (6-1) Vooral het feit dat de roodwitten dit klaar speelden met vier spelerslijnen is opmerkelijk. Vincent Morgan trok in de vierde linie met drie piepjonge rekruten succesvol naar het front.

 

Voor het seizoen was Zoetermeer gecatalogeerd als één van de outsiders voor de titel. Daar bleek alvast in Herentals weinig van aan. De Fin Villehart Kuusomo ontpopte zich wel als een uitstekende doelman, de rest van het Hollandse team had weinig in de pap te brokken tegen de regerende kampioen. Jacob Laliberté benutte na 8 minuten een powerplay (1-0) terwijl Jordy Van Dijck de doelpuntenban brak voor de derde lijn na een kwartier spelen (2-0). Op de valreep –er bleven nog 30 honderdsten van een seconde te spelen in de eerste periode- schoot Mitch Morgan de 3-0 voorbij de taaie Fin.

Wanneer de Morgan broertjes met Mitch als afwerker de voorsprong op 4-0 brachten, was het tijd voor het jonge volk. De oudste Morgan verhuisde naar de vierde lijn en kreeg daar het gezelschap van Jacques De Ceuster en Nick Van Bael. Ouwe taaie Niels Vroemans moest in de defensie steun geven aan nog meer mannen zonder baard als Lowie Cuylaerts en Brent Bogaerts. Het experiment deed wenkbrauwen fronsen, zeker toen de tot dan tandenloze Panthers tegen scoorden via Cas Staps. (4-1)

Oefening baart echter kunst en in de laatste herneming lieten de mannen zonder baard zien, waarom ze het epitheton ‘talentvolle lichting’ kregen op gekleefd. Nick Van Bael leek een mini versie van Mitch Morgan: je windt het ventje op en het begint onverdroten over het ijs te stormen. Hier botst het een tegenstander omver, daar wordt een puck opgepikt, het geeft een pass, schiet en haakt zich vervolgens opnieuw aan een opponent. Alleen scoren lukte nog net niet. Dat deden Jordy Van Dijck voor de tweede keer (5-1) en die andere youngster Jacques De Ceuster wel. Niels Vroemans en Vincent Morgan presenteerden de puck op een dienblaadje en De Ceuster Jr. trad als scoremachine in het voetspoor van zijn pa.

De offensieve weelde verdoezelde evenwel niet het échte manco van HYC-Kwadr0 jaargang 2016-2017: de verdediging. Hun vervangers kunnen het door Vadim Geysbreghts en Jens Engelen achter gelaten gat (nog) niet opvullen. Voor een sterke tegenstander wordt deze HYC-defensie als zachte boter. Zonder te denken aan een rampscenario waar sterkhouders als Hunt of Vroemans afwezig tekenen…Is er bij Albert Heyn geen Belgische defence in de aanbieding of organiseert de VDAB geen omscholingen van ijshockey-aanvaller naar verdediger? ASAP kandidaturen insturen naar het HYC-secretariaat.

Zo d' ouden zongen, zo piepen de jongen

Movember: Are you man enough to be my man

Movember (een samenvoeging van 'moustache' en 'november') is een jaarlijks event om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man en specifieker voor prostaat- en teelbalkanker. Het is de bedoeling dat mannen hun snor laten staan gedurende de maand november om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel.

Het initiatief komt uit Australië waar 2 vrienden op het idee kwamen om een ludieke actie te organiseren om de gezondheid van de man in de spotlight te zetten. Ze werden geïnspireerd door de inzamelacties van de moeder van een van hun vrienden ten voordelen van borstkanker.

 

De 2 vrienden overtuigden hun vrienden een ‘Mo’ te groeien en hiervoor 10 dollar te vragen. In de mail die ze stuurden om vrienden en kennissen te vragen om mee te doen gebruikten ze de titel: Are you man enough to be my man? Het eerste jaar namen 30 vrienden deel en nu zijn er meer dan 5 miljoen mannen en vrouwen (Mo Bros en Mo Sistas) die het initiatief steunen.

 

De Movember Foundation streeft er naar om de vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen.

 

De organisatie financiert ruim 800 onderzoeksprojecten over de hele wereld. Het Wereldwijd Wetenschappelijk Comité (GSC) komt jaarlijks bijeen om ontwikkelingen in het kankeronderzoek te bespreken en te bepalen waar het beschikbare geld heen gaat. Het GSC wil voorkomen dat onderzoek door verschillende onderzoekscentra onnodig dubbel wordt gedaan. Wil je meer weten over de organisatie en hoe ze te werk gaan? Neem dan een kijkje op be.movember.com

 

In de internationale hockeywereld wordt Movember elk jaar in de kijker gezet. Ook onze spelers laten al enkele jaren hun Mo staan in november. Maar dit jaar willen we een stapje verder gaan en wijden we een wedstrijd aan het initiatief. Nu vrijdag 11 november zal de wedstrijd tegen Liège Bulldogs in het teken staan van Movember: een jeneverbar, aangepaste muziek, lekkere pompoensoep met spekjes en BBQ-worst met een broodje. Met andere woorden: Gewoon komen en genieten van een hapje, een drankje, muziek en de snelste sport op aarde.

We zagen al enkele succesvolle acties van ons feestcomité voorbij komen. In de zomer trapten ze af met een super geslaagde en lekkere BBQ en vorig weekend konden we genieten van een echte HYC sfeer op onze eerste event wedstrijd: Halloween@HYC.

 

Ondertussen draait de wafelverkoop op volle toeren! Alle spelers (van U8 tot recreanten) verkopen wafels ten voordele van de club maar ook ten voordele van de eigen ploeg.

 

Er is keuze uit: doos vanillewafels 5 EUR, doos chocoladewafels 5 EUR en doos mix (4 soorten wafels, telkens per twee verpakt) 6 EUR.

De voorverkoop loopt nog tot en met 11 november.

 

Wil je onze club en spelers op een "zoete" manier steunen dan kan je altijd terecht bij één van de speler(tje)s die jij kent! BEDANKT!

Grote HYC wafelverkoop

Taal leer je gemakkelijker met behulp van voorbeelden. HYC KwadrO oefende zondagavond de verschillende betekenissen van de uitdrukking ’het begint te draaien’ met de Eaters uit Geleen. Onder meer ‘draaien’ als: ‘het loopt vlot’. 6-2 tegen één van de favorieten van de Beneliga, dan draait de ploeg. Maar de Limburgers verstonden na de wedstrijd ook wat men in Herentals nog met: ‘het begint te draaien’ bedoelt. Bij momenten wervelde de lijn Morgan-Laliberté-Morgan (MLM) zo door de Geleense rangen dat de Limburgers lichtjes zat van het ijs strompelden.

De eerste officiële wedstrijd voor de Beneliga begon uitstekend voor HYC. Er was nog geen minuut gespeeld of Jacob Laliberté zette de thuisploeg op winst (1-0). Omdat goalie Rowan Delil in de daaropvolgende storm recht bleef, dreigde HYC een blauw oog op te lopen. Lars Van Sloun maakte de 1-1 op aangeven van Kay Gielen. Gelukkig kon Vincent Morgan profiteren van een powerplay om met een 2-1 bonus naar de kleedkamers te trekken.

 

Na de pauze kende KwadrO zijn penalty dipje. Onnodige Herentalse straffen brachten Geleen met twee mannetjes meer op het ijs. Jonas Huovinen spreekt vermoedelijk geen Nederlands maar veel uitleg heb je bij een vijf tegen drie niet nodig: rustig beuken maar! Met succes want de Finse import speelde het overtal uit: 2-2 halfweg. Daarna opende echter ‘Hertals kermis’. MLM ontpopte zich tot een ‘rappe rups’ en de Eaters die aan boord waren in de 34ste minuut hebben het geweten. Met een rotvaart draaide MLM hen zo zat als tierlebuis. En dronken krijg je rap ongelukken. Die kwamen er voor Geleen ook. De 3-2 opdoffer door Trevor Hunt en het 4-2 oplawaai van Jacob Laliberté kort voor de tweede rust.

 

Ondertussen hadden ook de andere HYC-lijnen, de Limburgers stevig in hun greep. Yente Fransen schoot keihard op de kruising en ook Timo Dewin en Jenne Van Der Velde waren dicht bij een goal. Het was echter de onvermijdelijke Vincent Morgan die er nog twee doelpunten bij lapte: eentje à la façon de son père Bill. Steal, bliksemsnel alleen op de keeper af, arme man op het verkeerde been en een backhand in het dak van de goal. (5-2). En de 6-2 was er opnieuw één van de rappe rups met Jacob Laliberté als afwerker.

 

Zatte mensen hebben vaak de neiging om te beginnen vechten. Dat was bij de dolgedraaide Justin Evers niet anders. Hij mispakte zich aan berenjager Hunt maar kreeg de krijgslustige Canadees wel mee naar de kleedkamer. ‘ Dan proberen we een jonkie’ dacht Jord Smit. Brent Bogaerts kreeg echter prompt hulp van zijn center en hoe! Binnen enkele tellen stond Limburgse Jord nog even recht in zijn ondergoed om vervolgens neer te gaan. Jord en Vincent wel naar de douchecabines…. Het kon de volle tent niet veel schelen. Ze zagen dat het bij HYC begint te draaien!

 

Het begint te draaien

Meer nieuws halve finales Beker van België

Er moet nog 1 wedstrijd worden afgewerkt in de eerste ronde van de Beker van Belgïe. De wedstrijd in Herentals tegen Luik, die door onvoorziene problemen met de Zamboni moest worden uitgesteld kan de stand van de ronde niet meer veranderen maar is zeker niet onbelangrijk. De wedstrijd geeft Herentals de kans om de wedstrijd in Luik recht te zetten en de ploeg van Paul Vincent beter te doorgronden.

De halve finales zijn in een best-of-three vorm en zullen gespeeld worden op zaterdag 03/12 en zondag 04/12. Als er in een van de twee duels een 3de wedstrijd nodig zou zijn, zal deze gespeeld worden op dinsdag 13/12. Het ongeslagen Luik zal uitkomen tegen Antwerp Phantoms en wij zullen Leuven ontmoeten.

Leuven heeft al bewezen dat ze niet zomaar aan de kant gezet worden en beloven dus geen gemakkelijke tegenstander, voor elk punt zal hard gewerkt moeten worden. Hopelijk kunnen zoals in onze laatste ontmoeting hun overtroeven met onze getalenteerde, ervaren spelers en geraken we zoals vorig jaar weer in de Beker Finale.

 

Schrijf de data al zeker in je agenda en zorg dat je er bij bent!

HYC KwadrO kende een goede en een kwade dag tijdens het afgelopen weekend. Zaterdag ging Herentals met 6-2 onderuit in Luik. Zondagavond waren de Phantoms uit Deurne evenwel vele maten te klein voor een soms goed spelend HYC. De 8-1 einduitslag leek op de pandoeringen die Herentals vorig seizoen uitdeelde. Bovendien speelde HYC met een paar piepjonge gasten: de toekomst lacht.

 

Om in een gunstige positie aan de halve finales van de Belgische beker te kunnen starten – thuisvoordeel in een best-of-three – kon HYC KwadrO best van Phantoms winnen. Dat leek na één minuut spelen niet zo vanzelfsprekend. Defensief geknoei leidde tot een Antwerpse goal en Kempische onzekerheid. Het gepruts duurde immers voort tot Jacob Laliberté het goede voorbeeld gaf. Mooi samenspel met Mitch Morgan en Trevor Hunt werd door de topscorer achter doelman Legrand getikt. Het doelpunt werkte bevrijdend, want opeens gingen de combinaties wel vlot. Nog voor de eerste pauze resulteerde dat in nog meer goals van Vincent Morgan en weer Jacob Laliberté.

Om in een gunstige positie aan de halve finales van de Belgische beker te kunnen starten – thuisvoordeel in een best-of-three – kon HYC KwadrO best van Phantoms winnen. Dat leek na één minuut spelen niet zo vanzelfsprekend. Defensief geknoei leidde tot een Antwerpse goal en Kempische onzekerheid. Het gepruts duurde immers voort tot Jacob Laliberté het goede voorbeeld gaf. Mooi samenspel met Mitch Morgan en Trevor Hunt werd door de topscorer achter doelman Legrand getikt. Het doelpunt werkte bevrijdend, want opeens gingen de combinaties wel vlot. Nog voor de eerste pauze resulteerde dat in nog meer goals van Vincent Morgan en weer Jacob Laliberté.

 

Dezelfde Laliberté dikte kort na de eerste rust de score aan tot 4-1, alle HYC-goals ‘made by MLM’, het geduchte aanvalstrio van de Morgan broers aangevuld met center Laliberté. Het bleef dus wachten op goals van de andere Herentalse aanvalslinies. Nadat goalie Kevin Van Looveren een Antwerpse penaltyshot stopte was het zover. Met een mooi shot rondde Jenne Van Der Velde een aanval met Ben Vercammen en Dries Leirs af. (5-1).

 

Ondertussen draaiden een paar jongeren flink mee in het HYC-team. Vooral de aanvallers Jacques De Ceuster en Ben Coolen maakten het de tegenstanders knap lastig: knokkers naar voor, bijtertjes in het backchecken. De kroon op het werk kwam er in de derde herneming. Jacob Laliberté had zijn vierde van de avond op het bord geschoten (6-1) toe het de beurt was aan de jonkies. Eerst Ben Coolen uit een schuine hoek (7-1) en met nog zes seconden op de klok Jacques De Ceuster (8-1), legden de eindscore vast. Meer van dat jonge geweld zouden we zeggen!

 

Toekomst verzekerd

Het was lang geleden maar een door schorsingen geteisterd HYC Kwadro verloor de eerste thuismatch tegen Leuven met 1-3. Vooral ex-HYC doelman Mike alias ‘Rudy’ Gysbrechts bleek een kwelduivel voor de rood-witte aanvallers.

Mitch Morgan, Emiel Goris én Jenne Van de Velde waren voor de eerste officiële wedstrijd geschorst. Vroeger dan verwacht knoopte Vincent Morgan dan toch maar zijn schaatsen vast. Leuven beloofde immers een taaie tegenstander te worden.

 

Een dag eerder veegden ze nog de Phantoms uit Deurne met 9-2 van het ijs. De Leuvense Chiefs toverden bovendien nog een wit konijn tevoorschijn in de persoon van Gabriel ‘Gabe’ Yeung zodat ze eigenlijk met vier imports op het ijs kwamen.

Dat buitenlands geweld belette niet dat HYC de Leuvenaars in het verweer drong. Maar twee gemiste breakaways, een dosis pech maar vooral een uitstekende goalie Gysbrechts hielden de nul op het bord. Een eerste periode zonder doelpunten? Daarvoor moesten de supporters héél ver terug grijpen in het geheugen. De goal kwam er wel na de eerste pauze, evenwel langs de verkeerde kant. Halfweg in de match was het in een powerplay situatie prijs voor Leuven. Maxime Pellegrims – ook al een ex-HYC-man – schoot de 0-1 achter doelman Janssen.

Het was ondertussen duidelijk dat HYC de jongste Morgan miste. De schaarse schoten op doel waren van klein kaliber tot Vincent Morgan toch een gaatje vond in de Leuvense afweer. Op aangeven van Jacob Laliberté kwam HYC pas vijf minuten voor tijd langszij (1-1) ‘Erop en erover’ dacht zowat iedereen rond de ijsbaan. Verkeerd gedacht. Met nog amper 50 seconden op de klok tikte Martin Vachal een terug botsende puck simpel binnen. Coach Rombouts verving de doelman nog door een extra veldspeler maar ook dat liep faliekant af. Leuven won met 1-3 na een empty net goal van Deniss Baskatovs.

De wraak van de ‘Rudy’

Op zondag 18/09 hebben onze U17 (Het U16 Rood team van vorig seizoen) de beker van het openingstoernooi in Den Bosch binnengehaald.

Als enige Belgische ploeg waren er naast HYC nog 5 andere Nederlandse teams van de partij.

De eerste 2 wedstrijden verliepen moeizaam, we pakten veel te veel onnodige straffen en speelden vaak langer 4 tegen 5 dan 5 tegen 5.

 

Desondanks waren we de eerste partij baas tegen Zoetermeer maar bleven we steken op een draw. In de tweede wedstrijd tegen Amsterdam kwamen we er niet aan te pas mede door de vele strafminuten en verloren we terecht de wedstrijd.

 

Vanaf de derde wedstrijd tegen Utrecht sloeg de machine eindelijk aan en werd er ruim en vlot gewonnen. Ook partij 4 tegen Den Haag en partij 5 tegen thuisploeg Den Bosch werden verdiend gewonnen.

 

Partij 6 werd dan de finalewedstrijd tegen Amsterdam. Waar zij ons in de voormiddag domineerden was het spelbeeld nu omgekeerd. HYC had het beste van het spel en drong de tegenstand achteruit. Op het gepaste moment werd er 2 maal gescoord en was het boeken dicht voor Amstel Tijgers. De toernooizege kwam niet meer in gevaar!

 

Proficiat aan de spelers!

HYC U17 winnen openingstoernooi in Den Bosch

Rob's weekend: opening van het ijshockey-seizoen voor HYC

Het is al weer vier jaar geleden dat we afscheid namen van Rob Goris. Onze voormalige kapitein verdwijnt echter niet uit onze gedachten en ons hart en volgend weekend 16, 17 en 18 september staat weeral helemaal in het teken van Rob en dus van onze jeugdteams. Naar goede gewoonte start het ijshockeyseizoen op vrijdagavond 16 september met een wedstrijd van de U19 of die andere jeugdige gasten, de recreanten. Voor de passief actieven staat ook een uitwedstrijd op het programma van het eerste team, ze spelen in Heist tegen Leuven.

 

Zaterdag 17 september hebben we voor de eerste keer in ons bestaan de ganse dag de ijsbaan kunnen afhuren zodat alle jeugdcategorieën aan bod kunnen komen en de spits wordt afgebeten door de allerkleinsten. Zie onder voor de volledige lijst van de wedstrijden. Zaterdag wordt in schoonheid afgesloten door ons nieuwe Toekomstteam, een initiatief waar onze meest getalenteerde jeugd de kans krijgt zich in de kijker te spelen voor een plek in het eerste team.

 

Zondag 18 september start het schaatsklasseizoen en iedereen is terug welkom om de kleine kampioenen in spé te zien rondschaatsen en breng gerust je vrienden en kennissen mee. Zondagavond komt het Tilburgse Toekomstteam ons eerste team partijgeven om ook voor onze toppers het thuisijs in gang te schaatsen. Intussen wordt er hard gewerkt om het team nog aan te vullen met extra Canadese versterking en misschien is daar zondag al wat van te zien…

 

Het kersvers feestcomité zal zich uiteraard weer van zijn beste kant laten zien om de verschillende evenementen te ondersteunen maar in de eerste plaats richten wij ons natuurlijk tot onze kids, ouders en trouwe supporters om er een leuk en sportief seizoen van te maken. Allen op post, HYC olé!