Halloween @ HYC

Het wordt een ""BLOEDstollende"wedstrijd op 30/10 tegen VJB Smoke Eaters... aan onze GrIEzEL BarRr kan je terecht voor Halloween drankjes en hapjes.

Een GRUWELIJK mooie prijs wordt uitgedeeld aan de meest angstaanjagende, best verklede supporter en kind đŸ‘»

 

Kom mee supporteren samen met zombies, demonen, heksen en witte wieven. Na de match een HORROR afsluiter in de BarRr bij Bob met dj! 🎃

Terug van weg geweest

HYC is mede geworden tot wat het nu is door de vele evenementen die we door heen de jaren organiseerden. Denk maar terug aan de Mossel-soupé, de kraampjes op de kerstmarkt, de verschillende feestjes,... Vaak met lekker eten, veel drinken maar vooral altijd met een top HYC sfeer!

 

Omdat de kracht van deze events een meerwaarde zijn voor onze club blazen we hier opnieuw leven in met een nieuw feestcomité. 4 geëngageerde dames nemen hierbij het voortouw: Git Cuylaerts, Kathleen Verwulgen, Saskia Laenen en Tania Raeymaekers.

Ze hebben de koppen al enkele keren bij elkaar gestoken en het resultaat mag er al zijn! Om te starten zullen we weer in volle ornaat aanwezig zijn op Herentals Fietst. Het volgende evenement op de agenda is een BBQ om het seizoen in stijl te starten maar ook een wafelverkoop en een vervolg op de HYC brunch zullen er dit jaar bijkomen. We houden jullie zeker op de hoogte!

 

Het bestuur is enorm fier om deze dames te kunnen voorstellen en wensen hen dan ook zeer veel succes! Op naar een volgend top seizoen!

 

HYC Olé!

Verandering coaching-staf

Afgelopen week heeft HYC afscheid genomen van de coaching-staf van het BeNe-League team omdat de sportieve visies van het bestuur en de coaching-staf niet langer op dezelfde golflengte zaten. Bij deze willen we Buck en Peter nogmaals bedanken voor de succesvolle samenwerking van het afgelopen seizoen, waarin samen met het team de drie hoofdprijzen van de Beker van België, het Kampioenschap van België en de BeNe-League Cup werden binnengehaald. Een aantal sterkhouders van het afgelopen seizoen maken niet langer deel uit van het huidige spelerskorps: een bestuurlijke beslissing die volledig in overeenstemming is met de visie van de BeNe-League, waarin vanuit de betrokken federaties en de deelnemende clubs is beslist om nog meer in te zetten op eigen spelers en jeugdspelers.

Dit zal ongetwijfeld implicaties hebben op de structuur van het team, maar het bestuur is er van overtuigd dat we met een vernieuwde coaching-aanpak, zowel naar de bestaande eigen spelers als naar de opkomende jeugdspelers toe, de hoogste sportieve ambities kunnen blijven waarmaken. Ook de oprichting van een toekomst-team, waarin beloftevolle jeugdspelers worden voorbereid richting het eerste team, past in deze visie.

Jan Andries neemt alvast de coaching-taak op zich van de komende BeNe-League wedstrijden.

Het HYC-bestuur

 

Scholieren overklassen Heist

Het Herentalse Toekomstteam veegde zondagavond de vloer aan met de eerste ploeg van Olympia Heist: 9-3. Een merkwaardige uitslag omdat de buren uit Heist vorig jaar nog meestreden in de prestigieuze Beneliga.

 

 

Vermoedelijk was er iets mis met de thee want de Kwadr0-boys kwamen als zombies uit de kleedkamer. Hoog en wijd, puckske-klets: een beschrijving van het Herentalse spel werd plots moeilijk. Geen wonder dat Alan Van Bentem op aangeven van Stace Van Bentem de Haagse achterstand terugbracht naar 2-1. Bovendien lieten de Herentalsenaren zich vangen aan de Nederlandse provocaties. Het ene opstootje volgde op het andere: de supporters hielden hun hart vast dat Ă©Ă©n van de HYC-sterkhouders voortijdig richting kleedkamer zou worden gestuurd.

Was het een donderpreek van de coach of betere thee? HYC kwam in een heel andere gedaante uit de vestiaire na de tweede rust. De thuisploeg greep De Haag onmiddellijk bij het nekvel en op powerplay trof Trevor Hunt raak (3-1). Tijd voor het ‘moment de gloire’ van Vincent Morgan. Op een direct aangeven van doelman Van Looveren trok Vince de turbo op gang, passeerde een man of vier op weg naar het Haagse doel en banjerde de schijf voorbij Clint Soer (4-1). Vergeten was alle ellende van het voorbij uur en zelden schalden Duitse schlagers zo vrolijk door de tent.

 

Na deze zege trekt HYC volgende week zondag als eerste in poule A naar de collega’s-leiders in poule B: Heerenveen. Een razend belangrijke match want de winnaar van dit duel heeft in de play-offs het thuisvoordeel in een eventuele, beslissende wedstrijd. Zaterdag 14 januari treft HYC thuis ook nog Groningen, met 7 punten uit 10 wedstrijden Ă©Ă©n van de zwakkere broertje uit de Beneliga. Dat mag niet misgaan.

 

Even het noorden kwijt

Na de eerste Beneliga-nederlaag in Eindhoven (8-6) zette HYC Kwadr0 tegen Den Haag de situatie recht. De Hollanders werden met 4-1 terug naar ’s Gravenhage gestuurd. Een verdiende zege hoewel de tweede periode zowat het ergste liet zien van de Kempische leider in poule A: even het noorden kwijt.

 

Herentals startte met Kevin Van Looveren in het doel. De ancien speelde een goede wedstrijd in Eindhoven en coach Jan Andries hoopte op een vervolg tegen Den Haag, de tweede uit poule B. De Hagenezen lieten vanaf het matchbegin zien dat ze die plaats niet gestolen hadden. In tegenstelling met eerdere wedstrijden werd HYC onder een verschroeiend tempo terug gewalst op het eigen doel. Toch was het Herentals dat eerst scoorde. Op aangeven Dries Leirs van schoot Yente Fransen de puck achter goalie Soer. Het werd zelfs 2- 0 in een gelijk opgaande partij wanneer Mitch Morgan een aanval met Jenne Van der Velde en Jacob Laliberté tegen het net prikte, meteen ook de ruststand.

HYC Kwadro had zaterdagavond weinig moeite om Groningen af te houden. Nochtans was het vriesweer op maat gesneden van de noorderlingen – ze hadden zelfs een speciaal model van korte ijshockeybroeken aangetrokken- maar daar was met een 14-2 eindstand niets van te merken.

 

Naar gewoonte begon HYC verschroeiend snel en na amper 33 seconden scoorde Jacob Laliberté zijn eerste goal van de avond (1-0). Wanneer Mitch Morgan 5 minuten later al nummer twee binnen legde (2-0) maakte iedereen zich op voor een doelpuntenkermis. Maar de riem ging er onbegrijpelijk af en Zahir Hup maakte de aansluitingstreffer (2-1). Wanneer ook een dubbele powerplay verknoeid werd, klonk reeds een zacht gemor langs de baan. De heren van de tweede en derde lijn hadden het gehoord: binnen 174 seconden stond het langs Ben Vercammen (3-1), Jenne Van der Velde (4-1) en Dries Leirs 5-1.

 

Korte broeken uit het noorden

Nu ging alles te gemakkelijk. “ Laten we het eens met een man minder proberen”, dacht Jenne Van der Velde en haakte een tegenstander. Het plan Van der Velde om er middels een mannetje in de strafbank een Ă©chte match van te maken, mislukte. Met Jenne op straf ging het de Groningers nog slechter af want Mitch Morgan (6-1) en Timo Dewin (7-1) maakten binnen 1 minuut 2 shorthanded goals. Terug op het ijs zorgde Jenne Van der Velde persoonlijk voor de 8-1. Daarna was het tijd voor de mooiste goal van de avond. Mitch Morgan had de goal die zijn broer vorige week maakte tegen Den Haag een vijftigtal keren bekeken op de stream van Kurt Vermylen. Met passer en rekenliniaal had hij vervolgens een baan berekend die die nog spectaculairder was dan die van zijn oudere broer en die op loopsloefen en met een tennisbal talloze keren geoefend in de tuin. Met nog vijf minuten op de wedstrijdklok nam Mitch dan de proef op de som. Zijn eerste versnelling blies behalve twee Groningers ook een linesman omver en bij de tweede – gecombineerd met enkele slaloms en dribbels- lag de rest van de Nederlanders tegen het ijs. Op het einde van de Morgan-show kon doelman Honebeeke nog net zijn hand terugtrekken of de arme man had de rest van zijn leven als een gehandicapte door het leven gegaan. Cameraman Kurt Vermylen was nog het meest van slag: hij moest zijn beelden drie keer vertragen om deze bliksemse treffer aan de kijkers te kunnen laten zien ( 9-1). Voor het einde van de tweede periode kreeg Trevor Hunt de eer om de dubbele cijfers op het bord te schieten.

 

De derde time ging HYC Kwadro verder op zijn elan. David Bartos had wel een tegengoal (10-2) in petto maar twee goals van Jacob Laliberté (11 en 12-2) plus treffers van Trevor Hunt (13-2) en Ben Vercammen (14-2) bepaalden de eindstand. Met vijf punten voorsprong op Eindhoven blijft HYC na dit weekend nog zeker aan kop van de A-reeks.

Kampioen van België in drie bedrijven

HYC KwadrO mag zich opnieuw kampioen van BelgiĂ« noemen. Na verlies in Luik (8-4) gingen de Herentalsenaren in de terugwedstrijd erop – 7-4 na de reguliere speeltijd- en erover: 3-1 na 20 minuten extra time.

 

Omdat Luik en Herentals er allebei uitvlogen in de halve finales van de Beneliga en dus ‘gelijk’ eindigden, moesten barragewedstrijden uitwijzen wie de officiĂ«le kampioen van BelgiĂ« werd in 2017. Luik won zijn thuismatch waarbij HYC een 0-3 voorsprong uit handen gaf. Zondagavond moest er dus gewonnen worden om alsnog een verlenging uit de brand te slepen.

De eerste minuut bracht hoop en vertwijfeling. Mitch Morgan scoorde na amper 43 seconden de 1-0 maar 14 seconden later nam Gaetan Rondia een cadeau van de HYC-verdediging met dank aan. (1-1). Het werd zelfs 1-2 langs Thomas Matheson en het vermoeden ontstond dat de Herentalsenaren nog in winteruur-modus stonden: te licht buiten om deftig hockey te produceren.

 

Jenne Van der Velde was de eerste die zijn ingebouwde klok verzette. Met een mannetje minder op het ijs scoorde Jenne de 2-2. In de tweede herneming – het was ondertussen pikkedonker buiten de tent- kwam de hele ploeg onder stoom. Trevor Hunt (3-2), Emiel Goris (4-2, Mitch Morgan (5-2) en Ben Coolen met een geweldige backhand leidden Herentals naar een veilig geachte 6-2 voorsprong. Coach Jan Andries zette trouwens vol in op de jeugd. Door de afwezigheid van Jacob LalibertĂ© en Ben Vercammen draaiden Jul Van Mele, Ebe Daems, Jacques De Ceuster en Ben Coolen stevig mee in de HYC-aanval.

 

De derde periode was het kwestie van consolideren. In een slotoffensief knokte Luik zich nog terug tot 6-4 maar het was de thuisploeg die via Dries Leirs de laatste goal van duel 7881 scoorde. (7-4) Weinigen kenden het scenario dat daaropvolgend de échte kampioen van België moest aanduiden. Aha! Dat ging gebeuren in duel 8782, lopende over twee keer 10 minuten speeltijd. Kort en krachtig: daar hebben ze in Herentals wel kaas van gegeten. Vincent Morgan opende de score (1-0) broer Mitch soleerde naar de 2-0 en ook Yenthe Franssen ging zonder assist voor de 3-0.

‘Match gespeeld’ denk je dan, maar dan ken je het Belgisch ijshockey nog niet. Eerst vloog de Luikse coach Paul Vincent naar de kleedkamer wegens onsportief gedrag, klein bier tegenover wat het scheidsrechtersgild de voorlaatste minuut in petto had. Een relatief kleine schermutseling resulteerde in 4 matchpenalties en 1 game misconduct voor HYC tegenover 2 game misconducts voor Luik. Het Luiks tegendoelpunt van Akim Ramoul (3-1) kon de kampioenenpret niet deren maar Herentals begint het volgende seizoen wel met een halve ploeg geschorsten
.Zoete wraak van ? Toch de refs niet zeker!

 

 

 

HYC KwadrO haalde voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers. In de thuismatch tegen Phantoms was de eindstand 10-4. Mitch Morgan en Jacob Laliberté waren opnieuw de puntenkoningen van dienst.

 

De interland van de Rode Duivels hield zoals gevreesd supporters weg van het ijshockey. Met duidelijk minder volk op de tribune nam HYC zijn bekende vliegende start. Na tien minuten stonden de Phantoms drie doelpunten achter. Mitch Morgan (1-0), Jacob Laliberté (2-0) en Trevor Hunt (3-0) deden de goaltjesklok luiden.

 

Tegen een onmachtig Deurne bezondigde HYC zich daarna aan een bekend kwaad: straffen pakken. Vier penalty’s op rij zorgden ervoor dat Deurne de rest van de periode in overtal op het ijs stond en terugkwam tot 3-2. Dat alarmsignaal ging af kort na de herneming toen zelfs twee HYC-ers in het strafhokje zaten.

De speeltijd leek voorbij toen Ben Vercammen (4-2) en Mitch Morgan (5-2) de kloof snel opnieuw uitdiepten. Met zijn gevreesde backhand truc maakte Vincent Morgan er op het half uur zelfs 6-2 van en een monsterzege Ă  la Rode Duivels was in zicht. EĂ©n minuut concentratieverlies volstond echter om de Phantoms terug in de match te brengen. Daarvoor hadden de Antwerpenaars zelfs geen powerplay nodig. Marek Ziarny tikte de 6-3 achter Kevin Van Looveren en 17 (ZEVENTIEN) seconden later herhaalde Lukasz Bartak dat kunstje! 6-4 bij de tweede rust en licht gegrom op de tribune.

 

De ongeruste gezichten veranderden gelukkig snel in lachende smoeltjes. Jacob Laliberté scoorde (7-4) en deelde assists uit aan Mitch Morgan (8-4) en Ben Torremans (9-4). Jordy Van Dijck tenslotte mocht de 10 op het scorebord vlammen en een voor de Kwadr0-jongens succesrijk weekend afsluiten.

Dubbele cijfers

Hockey in de mist

HYC Kwadro had maar twee periodes nodig om Amsterdam een forfaitscore aan te smeren: 5-0. De derde periode viel er niks te beleven. Gelukkig was er de mist die ervoor zorgde dat de toeschouwers het gebrek aan spektakel toch niet konden zien.

 

Amsterdam reisde zonder Marcel Kars naar Herentals. De boomlange ijshockeyveteraan pleegt nochtans graag een duveltje te drinken na zijn matchen in Herentals. Dus speelden de Amstel Tijgers zelf voor ‘duvel’. De Hollanders plooiden massaal terug en probeerden met handen en voeten het Herentalse aanvalsgeweld te stoppen. Dat resulteerde in een vracht penalties die in het wedstrijdbegin systematisch werden afgestraft door HYC. Mitch Morgan nam nummer Ă©Ă©n voor zijn rekening (1-0), broer Vincent goal twee (2-0) en Jacob LalibertĂ© zorgde voor de 3-0. Er waren toen amper tien minuten gespeeld
Kort daarna leek Amsterdam helemaal uitgeteld, wanneer eerst Calvin Pohlman en daarna Jasper Jaspers naar de kleedkamer moesten voor onsportief gedrag.

De herneming bracht een fraai doelpunt van Timo Dewin. Bert Vercammen en Vincent Morgan staken een aanval uit het hockeyhandboek in elkaar en Timo knalde de laatste pass staalhard in de bovenhoek achter Danny Van Rijswijck. De Amsterdams goalie was trouwens de enige man op het ijs die zich terdege had voorbereid op een mistige match. In zijn fluorescerende pak bleef hij de hele match van overal zichtbaar! Dat kan niet gezegd worden van zijn medemaats. Zij bleven onder de radar zelfs toen ze een schaarse keer een powerplay hadden. Integendeel: Jacob Laliberté maakte zijn zoveelste goal van het seizoen toen HYC een mannetje minder op het ijs had. (5-0)

 

Het laatste wapenfeit speelde zich af aan het slot van de tweede periode. Jenne van der Velde en Marino Bakker raakten slaags en dat akkefietje had vooral voor Niels Vroemans grote gevolgen. Sterke Niels mengde zich even in de esbattementen en het Herentalse nummer dertien werkt bij scheidsrechters blijkbaar zoals een rode lap voor een stier. Ze vliegen erop af en voor hij het goed besefte, stond Niels met een game misconduct achter zijn naam in het stortbad. De HYC-verdediger had zich beter verstopt gehouden in de mist


Nieuws

Zullen onze Kampioenen van België en Beker winnaars komend seizoen met een even strijdvaardige ploeg aantreden in de competitie als afgelopen seizoen? Hoe zal de competitie eruitzien? Zullen ze er nog hetzelfde uitzien? Wie zal Jacob vervangen? Wie zal het team coachen? Komt Trevor Hunt terug? Zijn de spelers al bezig met hun voorbereidingen van het seizoen?

 

Dat zijn waarschijnlijk allemaal vragen waar jullie momenteel mee rondlopen. Het bestuur en het feestcomité hebben de afgelopen maanden hun krachten gebundeld en zijn volop bezig met alles voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Jeugdwerking, sponsoring, events, eerste ploeg,
 allemaal zaken waar we druk aan werken en proberen in te groeien.

 

Wil je bij de start van het seizoen van alles op de hoogte zijn? Houd dan zeker de website en onze Facebook-pagina in het oog.

 

Wat gaat er allemaal veranderen? Wat blijft er hetzelfde?

Zomerkamp in Tsjechië

Meeting Trainingskamp Liberic

 

Dinsdag 20-6-2017 is er om 18.30Ăč een meeting ivm het trainingskamp in Liberec bij Bob in de Zomerbar BarRak.

 

Zijn er nog gezinnen of spelers die graag alleen meegaan? Kom gerust naar de meeting en dan werken we wel iets uit.

 

Gisteren heeft Steve Sels nog contact gehad met Jara Sipek (headcoach). Het subtropisch zwembad en het ijs zijn al gereserveerd. Alsook de andere coaches hebben bevestigd. Jara is een oud-HYC'er en organiseert al jaren trainingen voor onze club en weet precies wat onze jeugd kan gebruiken tijdens de zomer.

 

Dit zal een uitzonderlijk prachtige ervaring zijn voor de kinderen en er is ons gegarandeerd dat ze een hoger level zullen bereiken na dit kamp!

 

Kom vrijblijvend luisteren op onze meeting dinsdag!

 

Voor de ouders en kids die reeds bevestigd hebben. Graag ook op post om het vervoer te bespreken.

Zoals enkele onder jullie konden merken, waren de persoonlijke spelerstruitjes van afgelopen seizoen geen gemakkelijke opdracht. Het was de eerste keer in HYC geschiedenis dat we zoiets op poten stelden en daar hebben we uiteraard uit moeten leren. Daarom hebben we samen met onze dames van het feestcomité 2 pasdagen voor de spelers voorzien. Op deze 2 dagen kunnen de spelers met borststuk en elleboogstukken naar de zomer BarRak komen om de verschillende maten te passen en zo de juiste maat te kunnen kiezen. Deze 2 dagen zijn voorzien op 10 en 24 juni van 10 tot 14 uur.

 

Ook de ERE truitjes van afgelopen seizoen, waar jullie voor de kampioenenviering op boden, kunnen daar afgehaald worden.

Truitjes: passen en afhalen

Het feestcomité: Een handje helpen wordt zeker niet vergeten

Vorig jaar namen enkele moedige HYC hockey mama’s het initiatief om opnieuw een feestcomitĂ© op te starten om de club een extra boost te geven. Uit afgelopen seizoen bleek niet alleen dat de dames harde werkers zijn die veel ambiance met zich mee brengen maar ook dat hun initiatieven een enorme meerwaarde voor de club zijn. Vorig jaar werd uit de opbrengst een bedrag per ploeg voorzien bovenop hun toernooien budget. Dit jaar pakken we het een beetje anders aan. Om de helpende handen te belonen voorzien we afhankelijk van het event waar je een helpende hand bent, een korting op het inschrijvingsgeld van volgend jaar. Zo zal je bij een dag-event (bbq, brunch, eetdag,
) voor seizoen 2018-2019 30 euro in vermindering gebracht worden, bij een groot ERE-event (Halloween wedstrijd, Carnaval wedstrijd,
) 20 euro en bij een gewone wedstrijd 10 euro.

 

Een mooie regeling om de mensen die er altijd zijn om te helpen nog eens extra te bedanken.

Niet dat de Hagenezen onmiddellijk van al dat overtal profiteerden. Integendeel: het was HYC dat zowel de 1-0 als de 2-0 op powerplay maakte. Maar tegelijkertijd sloopten de straffende Herentalse fysiek. Niet helemaal onverwacht bracht Stace Van Benthem nog voor de tweede rust zijn ploeg terug tot 2-1. Onrust sloop in de rangen van het publiek. Blijkbaar onnodig want kort na de herneming tilde Jacob Laliberté zijn team naar een veilig geachte 3-1 voorsprong. Dat was echter het begin van de ondergang. De omroepster was nog niet klaar met de Herentalse goal of Raymond Van Der Schuit mocht moederziel alleen de 3-2 binnen tikken. Geen twee minuten zette Alan Van Bentem de bordjes gelijk. Toen werd de zoveelste straf HYC fataal. Den Haag zette zijn 7de powerplay eindelijk om in een goal en een halve minuut later was het 3-5. Einde seizoen 2016-2017.

 

Een seizoen dat ondanks het treurige einde veel plezier bracht voor de supporters. Wie in september na de nederlagen tegen Luik en Leuven de daaropvolgende succesreeks voorspelde, werd voor gek versleten. Primus in groep A, Belgische beker en het kampioenschap: we kijken uit naar een herhaling in het volgend seizoen.

 

 

Het seizoen van HYC KwadrO is voorbij. Den Haag bleek in de halve finale te sterk voor de Herentalsenaren. In Den Haag werd het in de slotseconden 4-3, thuis leidde een dramatische laatste periode tot een 3-5 nederlaag.

 

Jacob LalibertĂ© werd in Den Haag erg gemist. Voor de tweede halve finale wedstrijd stond de Canadees wel op het wedstrijdblad. En of dat loonde! Hoewel! De boosdoeners loerden elke keer verongelijkt naar de ref alsof die man van het spelletje geen snars begreep. Nochtans is het niet zo moeilijk: pootje lap heet in het ijshockeyreglement tripping. Een tegenstander omhelzen of hem op zijn Trumps de arm schudden is een holding, je stok in de lucht steken als voor een vlag is highsticking, datzelfde attribuut gebruiken als hengel is hooking, te vroeg op het ijs glippen betekent ‘too many men’ en in de weg lopen van je opponent is interference. Met eigen ogen zagen we die ‘onnozelheden’ slag om slinger gebeuren. En de scheidsrechters merkten het ook.

Het mooie liedje is uit

De eerste kwartfinalewedstrijd in een best of three werd een succes voor HYC KwadrO. In eigen huis werden de Eaters uit Geleen overtuigend opzij gezet met een droge 5-0. Uit in Geleen kunnen de roodwitten zich al plaatsen voor de halve finale. Bij een nederlaag in Limburg wacht dinsdagavond in Herentals een beslissende wedstrijd.

 

De anticlimax van de match tegen De Kemphanen uit Eindhoven was na twee hockeyloze weken verteerd. Kurt stond als vanouds beelden te draaien op zijn stelling, de dames en hun heren van het feestcomité sleten borrels en bier, de spelers hadden de boksijzers braaf bij de mama gelaten. En coach Andries had het ook nog eens goed gezegd: wie niet braaf is , vliegt in de hoek. Les begrepen en zowel HYC als de bezoekers uit Geleen toonden vanaf de start dat leuk ijshockey, hard en fel kan gespeeld worden zonder vechtpartijen. De puck ging snel heen en weer met de beste kansen en ook de eerste goal voor de thuisploeg. Mitch Morgan rondde een mooie combinatie met Jacob Laliberté en Ben Torremans af. (1-0). Bij afwezigheid van een zieke Vincent Morgan moest de Herentalse jeugd flink aan de bak. Afwisselend Jacques De Ceuster en Ben Coolen kweten zich uitstekend van hun taak.

De eerste kwartfinalewedstrijd in een best of three werd een succes voor HYC KwadrO. In eigen huis werden de Eaters uit Geleen overtuigend opzij gezet met een droge 5-0. Uit in Geleen kunnen de roodwitten zich al plaatsen voor de halve finale. Bij een nederlaag in Limburg wacht dinsdagavond in Herentals een beslissende wedstrijd.

 

De anticlimax van de match tegen De Kemphanen uit Eindhoven was na twee hockeyloze weken verteerd. Kurt stond als vanouds beelden te draaien op zijn stelling, de dames en hun heren van het feestcomité sleten borrels en bier, de spelers hadden de boksijzers braaf bij de mama gelaten. En coach Andries had het ook nog eens goed gezegd: wie niet braaf is , vliegt in de hoek. Les begrepen en zowel HYC als de bezoekers uit Geleen toonden vanaf de start dat leuk ijshockey, hard en fel kan gespeeld worden zonder vechtpartijen. De puck ging snel heen en weer met de beste kansen en ook de eerste goal voor de thuisploeg. Mitch Morgan rondde een mooie combinatie met Jacob Laliberté en Ben Torremans af. (1-0). Bij afwezigheid van een zieke Vincent Morgan moest de Herentalse jeugd flink aan de bak. Afwisselend Jacques De Ceuster en Ben Coolen kweten zich uitstekend van hun taak.

Rotte haantjes zijn verteerd

De Belgische Beker blijft bij ons thuis aan de Vorselaarse Baan. HYC KwadrO versloeg de Buldoggs in hun eigen Luikse huis met 4-7.

 

Dat we zo zeker zijn van de Herentalse zege, komt omdat we het met eigen ogen hebben gezien. Moesten we betrouwen op de Koninklijke Belgische Ijshockeybond zouden er veel twijfels rijzen. Zowel tijdens de finalematch als zondagochtend, meer dan een half etmaal later, kende wellicht alleen een doorwinterde Russische hacker de gegevens van de wedstrijd. De statistieken van de vriendschappelijke wedstrijd tussen de moeders van het Vrij Instituut Sint- Lucia en de opa’s van de lagere school van het Goddelijk Kind in Erps-Kwerps: allemaal ter inzage op www. Rbijf.be. Maar de data van de op hun site bejubelde Frozen Final? Proficiat, dames en heren van de bond voor uw informatieverstrekking.

Liep alles uiteindelijk goed af dan hadden we de dagen voor de wedstrijd toch twijfels. Vorig jaar leverde een bedevaart naar Marie van Mil van den Dikke, de herberg tussen Snepkensvijver en Bobbejaanland een gunstig bekerresultaat voor HYC. Maar omdat de afstand tussen het etablissement in Lichtaart en de ijsbaan in Luik te groot is en Westmalse trippel te sterk voor een veilige rit, kozen we een alternatief voor de gebedstocht van 2016. Een offergang langs de collegiale kerken van Luik met aansluitend bezoek aan de nabijgelegen drankgelegenheden, plus een noveen voor de heilige Rochus moest volstaan om HYC met goddelijke hulp voorbij de Bulldogs te voeren. Het dient gezegd: we hebben deze boetegang op de Frozen Saturday met toewijding volbracht.

 

De verbazing was dan ook groot dat ondanks alle christelijke inspanningen HYC, na één periode tegen een 2-1 achterstand opkeek. Een vroege Herentalse goal werd door Luik gecounterd middels twee powerplays. De verontrusting werd na 20 minuten nog groter omdat de Herentalse aanvallers nauwelijks dreiging veroorzaakten en de defensie op fluwelen acteerde. Coach Jakke Andries én naar we vermoeden, de Heilige Rochus zorgden voor de ommekeer. Mitch Morgan en Jacob Laliberté (?) zetten snel de 2-3 op het bord. Het rood-witte supporterslegioen leefde op, tot een ongelooflijk geklungel voor de Herentalse goal tot de gelijkmaker van Akim Ramoul leidde. (3-3). Het terechte gemor verstomde na de 3-4 van Trevor Hunt, meteen de stand na de tweede time.

 

Hun achterstand sneed de Luikse adem af maar dood gingen de Bulldogs niet. Aanval na aanval weerden ze, tot Vincent Morgan eindelijk het gaatje vond voor de 3-5. Met nog 6 minuten op de klok groeide de winstkans, zeker omdat de KwadrO-mannen er ondertussen wél hun kop voor legden. Bovendien besloot de Luikse coach Paul Vincent om zijn doelman te vervangen door een veldspeler en dat manoeuvre biedt tot nader order een garantie op verlies. Sinds het beroemde Red Army van de vroegere USSR deze tactiek met succes introduceerde, imiteert zowat elk ijshockeyteam hun spelwijze. Alsof de Sefa plots het tika taka van Barcelona gaat uitproberen: prutsen voor de Sefa verzekerd! Zo ook voor coach Vincent en zijn team. 3-6 stond het na een paar seconden zonder doelman. Mét goalie milderde Akim Ramoul nog even tot 4-6 waarna de geniale ingeving om het opnieuw zonder doelman te forceren de 4-7 winst opleverde aan HYC. Tijd voor een feestje!

De Belgische beker blijft hier

Na de rust was het tijd voor de glansprestatie van Ruud Leeuwesteyn. De HYC-aanvallen rolden Ă©Ă©n na Ă©Ă©n richting het Trappers-doel maar Ruud stond pal. Drie powerplays na elkaar vonden de Herentalse kanonniers geen gaatje in het Tilburgse pantser. En wanneer toch eens een puck aan de grijpgrage armen en benen van Leeuwesteyn ontsnapte, was er nog altijd zijn hoofd om de schijf uit het doel te koppen. Bovendien leek de wedstrijdpuck magnetisch geladen want ontelbare keren vloog het ding tegen het ijzerwerk van de goal. Met nog 10 seconden voor de boeg gebeurde het onmogelijke dan toch: Mitch Morgan klopte Leeuwesteyn voor de 2-1.

 

Dan verwacht iedereen toch een verdere uitbouw van de voorsprong? Mis gepeinsd want amper anderhalve minuut na de hervatting schoof een lullige puck achter Mike Janssen. De arme man stond wellicht verkleumd naar zijn aanvallende maats te kijken toen alles opnieuw kon beginnen (2-2). Gelukkig was er Vincent Morgan die een aanval met Ben Vercammen en Trevor Hunt afrondde (3-2). Het bleef echter spannend. Achtereenvolgens verdwenen Thijs Van Laere, Jacob Laliberté en Emiel Goris in de strafbank en plots veranderde de stormloop van richting. Nu stond Mike Janssen bijwijlen in het schietkraam maar de HYC-er hield de netten schoon.

Met nog 4 wedstrijden in het reguliere seizoen heeft HYC evenveel punten voorsprong op achtervolger Eindhoven. Met uitwedstrijden tegen Antwerpen en Leuven en thuismatchen versus Nijmegen en rechtstreekse concurrent Eindhoven, heeft KwadrO alles in eigen handen om poule A als primus af te sluiten.

Pas op: er staat een leeuw in de kooi

HYC KwadrO deed zijn plicht tegen Tilburg: winnen. Maar de 3-2 thuiszege werd hard bevochten. De oorzaak van die lastige klus was te vinden in de Trappersgoal. Doelman Ruud Leeuwesteyn liet zien dat hij Ă©Ă©n van de grote talenten is van het Nederlandse hockey. Zijn naam waardig verdedigde zijn kooi als een leeuw.

 

Bij HYC hadden ze de geboorte van de kleine Luka Torremans gevierd en de suikerbonen en/of de slivovitsj moesten in de eerste periode nog verteerd worden. Jacob LalibertĂ© scoorde na 5 minuten wel de 1-0 maar een afgeweken schot van Ake Klijsen maakte dat na twintig minuten een onverwachte 1-1 op het bord prijkte. Ondertussen was papa Torremans al naar de kleedkamer gestuurd na een licht toegekende game-misconduct. Stoere Ben had een Nederlandse opponent nogal gewelddadig in zijn eigen Tilburgse spelersbank gestompt en daarbij zijn stick als extra pormiddel gebruikt. ‘Spearing’ volgens ref Ek, beetje stokvechten luidens het Herentalse kamp.

De toekomst van HYC

Het weekend van 14 en 15 januari beloofde weer een druk hockey weekend te worden voor onze U10! Op zaterdag trokken we met een uitgebreide groep U10 richting Limburg. Enkel het aantal U10s die door de catacomben van Luna's ijsstadion trok was al imposant! De tegenstanders lieten zich echter niet imponeren door het grote aantal roodhemden en onze jongens hadden stevige tegenstand van verenigd Limburg, Liedekerke, Deurne en de boys uit Leuven.

 

Op zondag deden we dit nog eens dunnetjes over in Mechelen; hier was de tegenstand verzameld uit Mechelen, Leuven en Dordrecht. Dag 2 bleek voor onze jongens een verbeterde versie van dag 1; het passingspel, flitsende puckwerk en powerscating van onze boys was ditmaal op topniveau. Mechelen en Leuven gingen een voor een voor de bijl waarna de finale match tegen de boys uit Dordrecht te kers op de taart werd. Onze jonge helden brachten flitsend passingspel op het ijs zoals we dat gewoonlijk van de eerste ploeg te zien krijgen. Hockey op hoog niveau. Verdiend kwamen we dan ook op voorsprong. De laatste minuten kwam er echter nog wat pressing uit het Nederlandse kamp wat ervoor zorgde dat er toch een puck in het Herentalse doel dwarrelde; eindstand van de battle tussen HYC en Dordrecht: 1-1.

 

Een schitterend traject dat onze boys aflegden.

Onze roodgeshirte leeuwen hielden de HYC eer hoog gedurende het hele weekend!

Een palet JĂ€germeiBters bitte

HYC KwadrO blijft ongeslagen in de Beneliga. Zaterdag ging de driepunter mee op de bus uit Amsterdam (2-4), zondagavond kreeg de Luikse bulldog een fikse schop onder de kont (8-2). Vooral de laatste zege deed de ploeg deugd, want de doelpuntenmakers heetten niet alleen Morgan en Laliberté.

 

De roodwitten begonnen stormenderhand aan de match. Na amper 11 minuten was het 3-0 voor de thuisploeg dankzij twee vlammen van Niels Vroemans en een shorthanded goal van Mitch Morgan. Akim Ramoul deed dat kunstje met een man minder op het ijs echter over voor zijn ploeg, zodat we gingen rusten bij 3-1.

 

Geen man over boord bij zo’n tussenstand maar toen het snel 3-2 werd langs Jordan Paulus en de ene na de andere HYC-er in het strafhok verdween, kleurden de alarmlichten toch een paar minuten rood.

Ben Vercammen zette de boel definitief terug op groen met nog twee goals voor de pauze (5-2). De derde periode werd Luik helemaal weggespeeld. Een tot dan goed keepende Kevin Van Looveren werd bijna werkloos terwijl Vincent Morgan (6-2) en Jacob LalibertĂ© (7-2) naar goede gewoonte hun goaltje meepikten. Met nog drie minuten op de klok toonde de piepjonge Ebe Daems (8-2) evenwel dat HYC niet helemaal afhankelijk is van zijn scoremachines LalibertĂ© en Morgan. Iedereen content zeggen ze op zo’n avond aan de Vorselaarse Baan: publiek, coach Ă©n spelers!

 

Na de match vlogen de shotjes JĂ€germeiBter dan ook per palet door de kelen van de KwadrO-boys. JĂ€germeiBter met een B, je leest het goed. Want dat is onbetwistbaar de Ă©chte naam van de gevaarlijke drank. Althans volgens Berreke B., het orakel uit Oud-Turnhout dat die kennis meebracht van zijn talrijke reizen naar de Oostenrijkse Alpen. De drankenkaart in Berrekes vertrouwde etablissement liet geen twijfel bestaan: er stond een B, dan lees je een B en bestel je ook een JAEGERMEIBTER. Naar Berreks voorbeeld en vermits hij altijd gelijk heeft, is de Ringel-S dan ook uit mijn spraak- en computergebruik verbannen. Dus beste HYC-vrienden: bestel voortaan een JagermeiBter met een B, anders loop je wellicht het risico Ă©Ă©n of ander namaak brouwsel binnen te kappen


 

Wapenstilstand na Herentalse zege

Het treffen tussen HYC KwadrO en Luik was een prestigeduel tussen de nummers Ă©Ă©n en twee in de Belgische cup, met Luik op kop. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Herentals als overwinnaar uit de strijd kwam (5-3). Luik liet echter zien dat het een goede ploeg heeft en een geduchte tegenstander wordt in de lopende competities. Zoals we in Hertals zeggen: we zijn nog niet aan de nief patatten.

 

KwadrO begon de match in gewijzigde slagorde. Vincent Morgan vatte post in de tweede lijn. Zijn vervanger naast broer Mitch en Jacob Laliberté was Jenne Van der Velde. De thuisploeg begon stormachtig. Na amper twee minuten stond het 2-0. Jordy Van Dijck scoorde op een vroege powerplay en Jacob Laliberté werkte een assist van Dries Leirs binnen. Daarna liep de machine vast. Frank Neven schoot vanuit een onmogelijke hoek voorbij doelman Janssen en zelfs Jacob Laliberté liet zich op een foutje betrappen. Met de vinger al op de pauze buzzer en de eerste supporters al aan de dranktent, liet hij de puck wegspringen. De HYC-goalie lag even aan de verkeerde kant van zijn doel en ondanks vergeefs gegrabbel was het 2-2 door Henry Bryan.

De match bleef boeiend na de herneming. Emiel Goris en Mitch Morgan timmerden een mooie aanval in elkaar en Jacob Laliberté rondde af. (3-2). HYC mocht daarna wat oefenen op het verdedigen in ondertal en worstelde zich door twee Luikse powerplays. Oud-ploegmakker Paulus bracht de stand toch nog in evenwicht zodat voor de tweede keer werd gedweild bij een 3-3 stand. De jeneverbar moest heil brengen tegen verliesangst en de eerste koudeprik onder de tent.

 

HYC bleef jagen in de derde periode en dat bracht succes. Topscorer LalibertĂ© tekende voor zijn tweede van de avond (4-3) en met nog drie minuten te spelen leek de match gewonnen na een goal van Mitch Morgan. ‘Tijd voor spanning’ dacht Ben Vercammen en liet zich vangen aan een tripping. Met zes veldspelers en een leeg doel plakten de Luikenaars de vier resterende Herentalsenaren in hun vak. Het inoefenen van de box-defence eerder in de match bleek zinvol want de Luikse furie waaide zonder schade voorbij. De wapenstilstand van 11 november tussen KwadrO en de Bulldogs werd kort voor middernacht gesloten op 5-3. Zondag herneemt de strijd tegen Pantoms in de Beneliga.

 

HYC Kwadro ging zondagavond vlot voorbij de Leuvense Chiefs. Nadat het zaterdagavond in Leuven won met 4-6, eindigde de wedstrijd thuis met 10-2. Door deze dubbele overwinning plaatste Herentals zich voor de finale van de Belgische beker.

 

De roodwitte brigade kwam al vrij snel op voorsprong via een doelpunt van Mitch Morgan. Lang duurde de voorsprong niet. Binnen de minuut bracht Deniss Baskatovs de Indianen weer langszij. Terwijl Nils Vroemans voor een vermeende spearing vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken, liep HYC verder uit op z’n opponent. Ben Vercammen (2), Jacob LalibertĂ© en de 2 Morgans zorgden al vroegtijdig voor een geruststellende 6-1 voorsprong.

Tijdens de tweede periode, die eigenlijk al overbodig was, hielden beide teams elkaar in evenwicht, zowel op als naast het ijs. Beide teams slaagden er niet in om te scoren, en hadden allebei 2 spelers op de strafbank.

 

In de derde periode duwde de roodhemden het gaspedaal nog eens in.Het was Youngster Ben Coolen die de Leuvense goalie een 7de keer het nakijken gaf. Vincent Morgan en Jacob LalibertĂ© dreven de score nog verder op, vooraleer ex-HYCer Maxime Pellegrims de tweede Leuvense goal voorbij Mike Jansen kon schieten. De onvermijdelijke LalibertĂ© maakte z’n hatrick vol en legde zo de eindscore vast: 10-2.

 

HYC geplaatst voor de finale die plaatsvind op zaterdag 11 februari 2017. Tegenstander van dienst zijn de Luikse Bulldogs, die slechts in overtime hun wedstrijd konden winnen in en tegen de Antwerp Phantoms.

 

Periodestanden: 6-1, 0-0, 4-1

 

Tekst en foto van VTZ, Peter Vissers, www.vtz.be

HYC KwadrO vlot voorbij Chiefs Leuven

HYC Kwadr0 blijft ongeslagen in de Beneliga. Vrijdagavond was een verlenging nodig om zich van Tilburg te ontdoen (4-5). Zaterdag rolde de HYC-falanx Zoetermeer op. (6-1) Vooral het feit dat de roodwitten dit klaar speelden met vier spelerslijnen is opmerkelijk. Vincent Morgan trok in de vierde linie met drie piepjonge rekruten succesvol naar het front.

 

Voor het seizoen was Zoetermeer gecatalogeerd als Ă©Ă©n van de outsiders voor de titel. Daar bleek alvast in Herentals weinig van aan. De Fin Villehart Kuusomo ontpopte zich wel als een uitstekende doelman, de rest van het Hollandse team had weinig in de pap te brokken tegen de regerende kampioen. Jacob LalibertĂ© benutte na 8 minuten een powerplay (1-0) terwijl Jordy Van Dijck de doelpuntenban brak voor de derde lijn na een kwartier spelen (2-0). Op de valreep –er bleven nog 30 honderdsten van een seconde te spelen in de eerste periode- schoot Mitch Morgan de 3-0 voorbij de taaie Fin.

Wanneer de Morgan broertjes met Mitch als afwerker de voorsprong op 4-0 brachten, was het tijd voor het jonge volk. De oudste Morgan verhuisde naar de vierde lijn en kreeg daar het gezelschap van Jacques De Ceuster en Nick Van Bael. Ouwe taaie Niels Vroemans moest in de defensie steun geven aan nog meer mannen zonder baard als Lowie Cuylaerts en Brent Bogaerts. Het experiment deed wenkbrauwen fronsen, zeker toen de tot dan tandenloze Panthers tegen scoorden via Cas Staps. (4-1)

Oefening baart echter kunst en in de laatste herneming lieten de mannen zonder baard zien, waarom ze het epitheton ‘talentvolle lichting’ kregen op gekleefd. Nick Van Bael leek een mini versie van Mitch Morgan: je windt het ventje op en het begint onverdroten over het ijs te stormen. Hier botst het een tegenstander omver, daar wordt een puck opgepikt, het geeft een pass, schiet en haakt zich vervolgens opnieuw aan een opponent. Alleen scoren lukte nog net niet. Dat deden Jordy Van Dijck voor de tweede keer (5-1) en die andere youngster Jacques De Ceuster wel. Niels Vroemans en Vincent Morgan presenteerden de puck op een dienblaadje en De Ceuster Jr. trad als scoremachine in het voetspoor van zijn pa.

De offensieve weelde verdoezelde evenwel niet het Ă©chte manco van HYC-Kwadr0 jaargang 2016-2017: de verdediging. Hun vervangers kunnen het door Vadim Geysbreghts en Jens Engelen achter gelaten gat (nog) niet opvullen. Voor een sterke tegenstander wordt deze HYC-defensie als zachte boter. Zonder te denken aan een rampscenario waar sterkhouders als Hunt of Vroemans afwezig tekenen
Is er bij Albert Heyn geen Belgische defence in de aanbieding of organiseert de VDAB geen omscholingen van ijshockey-aanvaller naar verdediger? ASAP kandidaturen insturen naar het HYC-secretariaat.

Zo d' ouden zongen, zo piepen de jongen

Movember: Are you man enough to be my man

Movember (een samenvoeging van 'moustache' en 'november') is een jaarlijks event om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man en specifieker voor prostaat- en teelbalkanker. Het is de bedoeling dat mannen hun snor laten staan gedurende de maand november om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel.

Het initiatief komt uit Australië waar 2 vrienden op het idee kwamen om een ludieke actie te organiseren om de gezondheid van de man in de spotlight te zetten. Ze werden geïnspireerd door de inzamelacties van de moeder van een van hun vrienden ten voordelen van borstkanker.

 

De 2 vrienden overtuigden hun vrienden een ‘Mo’ te groeien en hiervoor 10 dollar te vragen. In de mail die ze stuurden om vrienden en kennissen te vragen om mee te doen gebruikten ze de titel: Are you man enough to be my man? Het eerste jaar namen 30 vrienden deel en nu zijn er meer dan 5 miljoen mannen en vrouwen (Mo Bros en Mo Sistas) die het initiatief steunen.

 

De Movember Foundation streeft er naar om de vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen.

 

De organisatie financiert ruim 800 onderzoeksprojecten over de hele wereld. Het Wereldwijd Wetenschappelijk Comité (GSC) komt jaarlijks bijeen om ontwikkelingen in het kankeronderzoek te bespreken en te bepalen waar het beschikbare geld heen gaat. Het GSC wil voorkomen dat onderzoek door verschillende onderzoekscentra onnodig dubbel wordt gedaan. Wil je meer weten over de organisatie en hoe ze te werk gaan? Neem dan een kijkje op be.movember.com

 

In de internationale hockeywereld wordt Movember elk jaar in de kijker gezet. Ook onze spelers laten al enkele jaren hun Mo staan in november. Maar dit jaar willen we een stapje verder gaan en wijden we een wedstrijd aan het initiatief. Nu vrijdag 11 november zal de wedstrijd tegen LiĂšge Bulldogs in het teken staan van Movember: een jeneverbar, aangepaste muziek, lekkere pompoensoep met spekjes en BBQ-worst met een broodje. Met andere woorden: Gewoon komen en genieten van een hapje, een drankje, muziek en de snelste sport op aarde.

We zagen al enkele succesvolle acties van ons feestcomité voorbij komen. In de zomer trapten ze af met een super geslaagde en lekkere BBQ en vorig weekend konden we genieten van een echte HYC sfeer op onze eerste event wedstrijd: Halloween@HYC.

 

Ondertussen draait de wafelverkoop op volle toeren! Alle spelers (van U8 tot recreanten) verkopen wafels ten voordele van de club maar ook ten voordele van de eigen ploeg.

 

Er is keuze uit: doos vanillewafels 5 EUR, doos chocoladewafels 5 EUR en doos mix (4 soorten wafels, telkens per twee verpakt) 6 EUR.

De voorverkoop loopt nog tot en met 11 november.

 

Wil je onze club en spelers op een "zoete" manier steunen dan kan je altijd terecht bij Ă©Ă©n van de speler(tje)s die jij kent! BEDANKT!

Grote HYC wafelverkoop

Taal leer je gemakkelijker met behulp van voorbeelden. HYC KwadrO oefende zondagavond de verschillende betekenissen van de uitdrukking ’het begint te draaien’ met de Eaters uit Geleen. Onder meer ‘draaien’ als: ‘het loopt vlot’. 6-2 tegen Ă©Ă©n van de favorieten van de Beneliga, dan draait de ploeg. Maar de Limburgers verstonden na de wedstrijd ook wat men in Herentals nog met: ‘het begint te draaien’ bedoelt. Bij momenten wervelde de lijn Morgan-LalibertĂ©-Morgan (MLM) zo door de Geleense rangen dat de Limburgers lichtjes zat van het ijs strompelden.

De eerste officiële wedstrijd voor de Beneliga begon uitstekend voor HYC. Er was nog geen minuut gespeeld of Jacob Laliberté zette de thuisploeg op winst (1-0). Omdat goalie Rowan Delil in de daaropvolgende storm recht bleef, dreigde HYC een blauw oog op te lopen. Lars Van Sloun maakte de 1-1 op aangeven van Kay Gielen. Gelukkig kon Vincent Morgan profiteren van een powerplay om met een 2-1 bonus naar de kleedkamers te trekken.

 

Na de pauze kende KwadrO zijn penalty dipje. Onnodige Herentalse straffen brachten Geleen met twee mannetjes meer op het ijs. Jonas Huovinen spreekt vermoedelijk geen Nederlands maar veel uitleg heb je bij een vijf tegen drie niet nodig: rustig beuken maar! Met succes want de Finse import speelde het overtal uit: 2-2 halfweg. Daarna opende echter ‘Hertals kermis’. MLM ontpopte zich tot een ‘rappe rups’ en de Eaters die aan boord waren in de 34ste minuut hebben het geweten. Met een rotvaart draaide MLM hen zo zat als tierlebuis. En dronken krijg je rap ongelukken. Die kwamen er voor Geleen ook. De 3-2 opdoffer door Trevor Hunt en het 4-2 oplawaai van Jacob LalibertĂ© kort voor de tweede rust.

 

Ondertussen hadden ook de andere HYC-lijnen, de Limburgers stevig in hun greep. Yente Fransen schoot keihard op de kruising en ook Timo Dewin en Jenne Van Der Velde waren dicht bij een goal. Het was echter de onvermijdelijke Vincent Morgan die er nog twee doelpunten bij lapte: eentje à la façon de son pÚre Bill. Steal, bliksemsnel alleen op de keeper af, arme man op het verkeerde been en een backhand in het dak van de goal. (5-2). En de 6-2 was er opnieuw één van de rappe rups met Jacob Laliberté als afwerker.

 

Zatte mensen hebben vaak de neiging om te beginnen vechten. Dat was bij de dolgedraaide Justin Evers niet anders. Hij mispakte zich aan berenjager Hunt maar kreeg de krijgslustige Canadees wel mee naar de kleedkamer. ‘ Dan proberen we een jonkie’ dacht Jord Smit. Brent Bogaerts kreeg echter prompt hulp van zijn center en hoe! Binnen enkele tellen stond Limburgse Jord nog even recht in zijn ondergoed om vervolgens neer te gaan. Jord en Vincent wel naar de douchecabines
. Het kon de volle tent niet veel schelen. Ze zagen dat het bij HYC begint te draaien!

 

Het begint te draaien

Meer nieuws halve finales Beker van België

Er moet nog 1 wedstrijd worden afgewerkt in de eerste ronde van de Beker van BelgĂŻe. De wedstrijd in Herentals tegen Luik, die door onvoorziene problemen met de Zamboni moest worden uitgesteld kan de stand van de ronde niet meer veranderen maar is zeker niet onbelangrijk. De wedstrijd geeft Herentals de kans om de wedstrijd in Luik recht te zetten en de ploeg van Paul Vincent beter te doorgronden.

De halve finales zijn in een best-of-three vorm en zullen gespeeld worden op zaterdag 03/12 en zondag 04/12. Als er in een van de twee duels een 3de wedstrijd nodig zou zijn, zal deze gespeeld worden op dinsdag 13/12. Het ongeslagen Luik zal uitkomen tegen Antwerp Phantoms en wij zullen Leuven ontmoeten.

Leuven heeft al bewezen dat ze niet zomaar aan de kant gezet worden en beloven dus geen gemakkelijke tegenstander, voor elk punt zal hard gewerkt moeten worden. Hopelijk kunnen zoals in onze laatste ontmoeting hun overtroeven met onze getalenteerde, ervaren spelers en geraken we zoals vorig jaar weer in de Beker Finale.

 

Schrijf de data al zeker in je agenda en zorg dat je er bij bent!

HYC KwadrO kende een goede en een kwade dag tijdens het afgelopen weekend. Zaterdag ging Herentals met 6-2 onderuit in Luik. Zondagavond waren de Phantoms uit Deurne evenwel vele maten te klein voor een soms goed spelend HYC. De 8-1 einduitslag leek op de pandoeringen die Herentals vorig seizoen uitdeelde. Bovendien speelde HYC met een paar piepjonge gasten: de toekomst lacht.

 

Om in een gunstige positie aan de halve finales van de Belgische beker te kunnen starten – thuisvoordeel in een best-of-three – kon HYC KwadrO best van Phantoms winnen. Dat leek na Ă©Ă©n minuut spelen niet zo vanzelfsprekend. Defensief geknoei leidde tot een Antwerpse goal en Kempische onzekerheid. Het gepruts duurde immers voort tot Jacob LalibertĂ© het goede voorbeeld gaf. Mooi samenspel met Mitch Morgan en Trevor Hunt werd door de topscorer achter doelman Legrand getikt. Het doelpunt werkte bevrijdend, want opeens gingen de combinaties wel vlot. Nog voor de eerste pauze resulteerde dat in nog meer goals van Vincent Morgan en weer Jacob LalibertĂ©.

Om in een gunstige positie aan de halve finales van de Belgische beker te kunnen starten – thuisvoordeel in een best-of-three – kon HYC KwadrO best van Phantoms winnen. Dat leek na Ă©Ă©n minuut spelen niet zo vanzelfsprekend. Defensief geknoei leidde tot een Antwerpse goal en Kempische onzekerheid. Het gepruts duurde immers voort tot Jacob LalibertĂ© het goede voorbeeld gaf. Mooi samenspel met Mitch Morgan en Trevor Hunt werd door de topscorer achter doelman Legrand getikt. Het doelpunt werkte bevrijdend, want opeens gingen de combinaties wel vlot. Nog voor de eerste pauze resulteerde dat in nog meer goals van Vincent Morgan en weer Jacob LalibertĂ©.

 

Dezelfde LalibertĂ© dikte kort na de eerste rust de score aan tot 4-1, alle HYC-goals ‘made by MLM’, het geduchte aanvalstrio van de Morgan broers aangevuld met center LalibertĂ©. Het bleef dus wachten op goals van de andere Herentalse aanvalslinies. Nadat goalie Kevin Van Looveren een Antwerpse penaltyshot stopte was het zover. Met een mooi shot rondde Jenne Van Der Velde een aanval met Ben Vercammen en Dries Leirs af. (5-1).

 

Ondertussen draaiden een paar jongeren flink mee in het HYC-team. Vooral de aanvallers Jacques De Ceuster en Ben Coolen maakten het de tegenstanders knap lastig: knokkers naar voor, bijtertjes in het backchecken. De kroon op het werk kwam er in de derde herneming. Jacob Laliberté had zijn vierde van de avond op het bord geschoten (6-1) toe het de beurt was aan de jonkies. Eerst Ben Coolen uit een schuine hoek (7-1) en met nog zes seconden op de klok Jacques De Ceuster (8-1), legden de eindscore vast. Meer van dat jonge geweld zouden we zeggen!

 

Toekomst verzekerd

Het was lang geleden maar een door schorsingen geteisterd HYC Kwadro verloor de eerste thuismatch tegen Leuven met 1-3. Vooral ex-HYC doelman Mike alias ‘Rudy’ Gysbrechts bleek een kwelduivel voor de rood-witte aanvallers.

Mitch Morgan, Emiel Goris én Jenne Van de Velde waren voor de eerste officiële wedstrijd geschorst. Vroeger dan verwacht knoopte Vincent Morgan dan toch maar zijn schaatsen vast. Leuven beloofde immers een taaie tegenstander te worden.

 

Een dag eerder veegden ze nog de Phantoms uit Deurne met 9-2 van het ijs. De Leuvense Chiefs toverden bovendien nog een wit konijn tevoorschijn in de persoon van Gabriel ‘Gabe’ Yeung zodat ze eigenlijk met vier imports op het ijs kwamen.

Dat buitenlands geweld belette niet dat HYC de Leuvenaars in het verweer drong. Maar twee gemiste breakaways, een dosis pech maar vooral een uitstekende goalie Gysbrechts hielden de nul op het bord. Een eerste periode zonder doelpunten? Daarvoor moesten de supporters hĂ©Ă©l ver terug grijpen in het geheugen. De goal kwam er wel na de eerste pauze, evenwel langs de verkeerde kant. Halfweg in de match was het in een powerplay situatie prijs voor Leuven. Maxime Pellegrims – ook al een ex-HYC-man – schoot de 0-1 achter doelman Janssen.

Het was ondertussen duidelijk dat HYC de jongste Morgan miste. De schaarse schoten op doel waren van klein kaliber tot Vincent Morgan toch een gaatje vond in de Leuvense afweer. Op aangeven van Jacob LalibertĂ© kwam HYC pas vijf minuten voor tijd langszij (1-1) ‘Erop en erover’ dacht zowat iedereen rond de ijsbaan. Verkeerd gedacht. Met nog amper 50 seconden op de klok tikte Martin Vachal een terug botsende puck simpel binnen. Coach Rombouts verving de doelman nog door een extra veldspeler maar ook dat liep faliekant af. Leuven won met 1-3 na een empty net goal van Deniss Baskatovs.

De wraak van de ‘Rudy’

Op zondag 18/09 hebben onze U17 (Het U16 Rood team van vorig seizoen) de beker van het openingstoernooi in Den Bosch binnengehaald.

Als enige Belgische ploeg waren er naast HYC nog 5 andere Nederlandse teams van de partij.

De eerste 2 wedstrijden verliepen moeizaam, we pakten veel te veel onnodige straffen en speelden vaak langer 4 tegen 5 dan 5 tegen 5.

 

Desondanks waren we de eerste partij baas tegen Zoetermeer maar bleven we steken op een draw. In de tweede wedstrijd tegen Amsterdam kwamen we er niet aan te pas mede door de vele strafminuten en verloren we terecht de wedstrijd.

 

Vanaf de derde wedstrijd tegen Utrecht sloeg de machine eindelijk aan en werd er ruim en vlot gewonnen. Ook partij 4 tegen Den Haag en partij 5 tegen thuisploeg Den Bosch werden verdiend gewonnen.

 

Partij 6 werd dan de finalewedstrijd tegen Amsterdam. Waar zij ons in de voormiddag domineerden was het spelbeeld nu omgekeerd. HYC had het beste van het spel en drong de tegenstand achteruit. Op het gepaste moment werd er 2 maal gescoord en was het boeken dicht voor Amstel Tijgers. De toernooizege kwam niet meer in gevaar!

 

Proficiat aan de spelers!

HYC U17 winnen openingstoernooi in Den Bosch

Rob's weekend: opening van het ijshockey-seizoen voor HYC

Het is al weer vier jaar geleden dat we afscheid namen van Rob Goris. Onze voormalige kapitein verdwijnt echter niet uit onze gedachten en ons hart en volgend weekend 16, 17 en 18 september staat weeral helemaal in het teken van Rob en dus van onze jeugdteams. Naar goede gewoonte start het ijshockeyseizoen op vrijdagavond 16 september met een wedstrijd van de U19 of die andere jeugdige gasten, de recreanten. Voor de passief actieven staat ook een uitwedstrijd op het programma van het eerste team, ze spelen in Heist tegen Leuven.

 

Zaterdag 17 september hebben we voor de eerste keer in ons bestaan de ganse dag de ijsbaan kunnen afhuren zodat alle jeugdcategorieën aan bod kunnen komen en de spits wordt afgebeten door de allerkleinsten. Zie onder voor de volledige lijst van de wedstrijden. Zaterdag wordt in schoonheid afgesloten door ons nieuwe Toekomstteam, een initiatief waar onze meest getalenteerde jeugd de kans krijgt zich in de kijker te spelen voor een plek in het eerste team.

 

Zondag 18 september start het schaatsklasseizoen en iedereen is terug welkom om de kleine kampioenen in spé te zien rondschaatsen en breng gerust je vrienden en kennissen mee. Zondagavond komt het Tilburgse Toekomstteam ons eerste team partijgeven om ook voor onze toppers het thuisijs in gang te schaatsen. Intussen wordt er hard gewerkt om het team nog aan te vullen met extra Canadese versterking en misschien is daar zondag al wat van te zien


 

Het kersvers feestcomité zal zich uiteraard weer van zijn beste kant laten zien om de verschillende evenementen te ondersteunen maar in de eerste plaats richten wij ons natuurlijk tot onze kids, ouders en trouwe supporters om er een leuk en sportief seizoen van te maken. Allen op post, HYC olé!