Jong talent

Jong talent

Elk ijshockeyteam heeft 2 goalies. Vorig seizoen maakte Arne Waumans met succes zijn debuut in ons eerste team toen Kevin Van Looveren gekwetst het ijs verliet. Arne deed het meer dan prima en kon in zijn eerste 3 wedstrijden de overwinning op zijn naam schrijven. Arne is geboren in het jaar 2000 en zal dit jaar samen met Kevin ons doel verdedigen.


De volgende spelers zijn ook van het jaar 2000. We starten met Ben Coolen, de snelle forward die sinds 2016 voor Herentals speelt. Ben voelde zich onmiddellijk thuis in onze club en had vorig seizoen 3 goals en 6 assists in de BeNeleague. We vervolgen met Jacques De Ceuster die 4 goals en 4 assists produceerde. Jacques is een zeer sterke forward die zijn mannetje op jonge leeftijd al wist te staan in de grote competitie. Uit hetzelfde jaar hebben we in de verdediging Brent Boogaerts en Lowie Cuylaerts. Al deze jongens deden vorig jaar de nodige BeNeLeague-ervaring op wat mee resulteerde in een gouden medaille op het U18 wereldkampioenschap Divisie 3A.


Jacques, Brent en Lowie hebben de luxe gehad om vanaf piepjonge leeftijd gecoacht te worden door oud spelers Fred De Ceuster, Rik Van Den Bosch, Bill Morgan en Gunther Cuylaerts. Deze juniors zijn het levend bewijs dat onze jeugdwerking -  waar we heel fier op zijn - succes heeft. HYC investeert in eigen jeugd, en probeert hierbij zoveel mogelijk spelers van het eerste team te betrekken. Uit dezelfde kweekvijver gaat ook Jef Van Den Bosch en Chad Piccard ons team dit jaar bij gelegenheid versterken, en er is zeker nog meer jong talent op komst!