Korte broeken uit het noorden

HYC Kwadro had zaterdagavond weinig moeite om Groningen af te houden. Nochtans was het vriesweer op maat gesneden van de noorderlingen – ze hadden zelfs een speciaal model van korte ijshockeybroeken aangetrokken- maar daar was met een 14-2 eindstand niets van te merken.

 

Naar gewoonte begon HYC verschroeiend snel en na amper 33 seconden scoorde Jacob Laliberté zijn eerste goal van de avond (1-0). Wanneer Mitch Morgan 5 minuten later al nummer twee binnen legde (2-0) maakte iedereen zich op voor een doelpuntenkermis. Maar de riem ging er onbegrijpelijk af en Zahir Hup maakte de aansluitingstreffer (2-1). Wanneer ook een dubbele powerplay verknoeid werd, klonk reeds een zacht gemor langs de baan. De heren van de tweede en derde lijn hadden het gehoord: binnen 174 seconden stond het langs Ben Vercammen (3-1), Jenne Van der Velde (4-1) en Dries Leirs 5-1.

 

Nu ging alles te gemakkelijk. “ Laten we het eens met een man minder proberen”, dacht Jenne Van der Velde en haakte een tegenstander. Het plan Van der Velde om er middels een mannetje in de strafbank een échte match van te maken, mislukte. Met Jenne op straf ging het de Groningers nog slechter af want Mitch Morgan (6-1) en Timo Dewin (7-1) maakten binnen 1 minuut 2 shorthanded goals. Terug op het ijs zorgde Jenne Van der Velde persoonlijk voor de 8-1. Daarna was het tijd voor de mooiste goal van de avond. Mitch Morgan had de goal die zijn broer vorige week maakte tegen Den Haag een vijftigtal keren bekeken op de stream van Kurt Vermylen. Met passer en rekenliniaal had hij vervolgens een baan berekend die die nog spectaculairder was dan die van zijn oudere broer en die op loopsloefen en met een tennisbal talloze keren geoefend in de tuin. Met nog vijf minuten op de wedstrijdklok nam Mitch dan de proef op de som. Zijn eerste versnelling blies behalve twee Groningers ook een linesman omver en bij de tweede – gecombineerd met enkele slaloms en dribbels- lag de rest van de Nederlanders tegen het ijs. Op het einde van de Morgan-show kon doelman Honebeeke nog net zijn hand terugtrekken of de arme man had de rest van zijn leven als een gehandicapte door het leven gegaan. Cameraman Kurt Vermylen was nog het meest van slag: hij moest zijn beelden drie keer vertragen om deze bliksemse treffer aan de kijkers te kunnen laten zien ( 9-1). Voor het einde van de tweede periode kreeg Trevor Hunt de eer om de dubbele cijfers op het bord te schieten.

 

De derde time ging HYC Kwadro verder op zijn elan. David Bartos had wel een tegengoal (10-2) in petto maar twee goals van Jacob Laliberté (11 en 12-2) plus treffers van Trevor Hunt (13-2) en Ben Vercammen (14-2) bepaalden de eindstand. Met vijf punten voorsprong op Eindhoven blijft HYC na dit weekend nog zeker aan kop van de A-reeks.