Pas op: er staat een leeuw in de kooi

Na de rust was het tijd voor de glansprestatie van Ruud Leeuwesteyn. De HYC-aanvallen rolden één na één richting het Trappers-doel maar Ruud stond pal. Drie powerplays na elkaar vonden de Herentalse kanonniers geen gaatje in het Tilburgse pantser. En wanneer toch eens een puck aan de grijpgrage armen en benen van Leeuwesteyn ontsnapte, was er nog altijd zijn hoofd om de schijf uit het doel te koppen. Bovendien leek de wedstrijdpuck magnetisch geladen want ontelbare keren vloog het ding tegen het ijzerwerk van de goal. Met nog 10 seconden voor de boeg gebeurde het onmogelijke dan toch: Mitch Morgan klopte Leeuwesteyn voor de 2-1.

 

Dan verwacht iedereen toch een verdere uitbouw van de voorsprong? Mis gepeinsd want amper anderhalve minuut na de hervatting schoof een lullige puck achter Mike Janssen. De arme man stond wellicht verkleumd naar zijn aanvallende maats te kijken toen alles opnieuw kon beginnen (2-2). Gelukkig was er Vincent Morgan die een aanval met Ben Vercammen en Trevor Hunt afrondde (3-2). Het bleef echter spannend. Achtereenvolgens verdwenen Thijs Van Laere, Jacob Laliberté en Emiel Goris in de strafbank en plots veranderde de stormloop van richting. Nu stond Mike Janssen bijwijlen in het schietkraam maar de HYC-er hield de netten schoon.

Met nog 4 wedstrijden in het reguliere seizoen heeft HYC evenveel punten voorsprong op achtervolger Eindhoven. Met uitwedstrijden tegen Antwerpen en Leuven en thuismatchen versus Nijmegen en rechtstreekse concurrent Eindhoven, heeft KwadrO alles in eigen handen om poule A als primus af te sluiten.

 

HYC KwadrO deed zijn plicht tegen Tilburg: winnen. Maar de 3-2 thuiszege werd hard bevochten. De oorzaak van die lastige klus was te vinden in de Trappersgoal. Doelman Ruud Leeuwesteyn liet zien dat hij één van de grote talenten is van het Nederlandse hockey. Zijn naam waardig verdedigde zijn kooi als een leeuw.

 

Bij HYC hadden ze de geboorte van de kleine Luka Torremans gevierd en de suikerbonen en/of de slivovitsj moesten in de eerste periode nog verteerd worden. Jacob Laliberté scoorde na 5 minuten wel de 1-0 maar een afgeweken schot van Ake Klijsen maakte dat na twintig minuten een onverwachte 1-1 op het bord prijkte. Ondertussen was papa Torremans al naar de kleedkamer gestuurd na een licht toegekende game-misconduct. Stoere Ben had een Nederlandse opponent nogal gewelddadig in zijn eigen Tilburgse spelersbank gestompt en daarbij zijn stick als extra pormiddel gebruikt. ‘Spearing’ volgens ref Ek, beetje stokvechten luidens het Herentalse kamp.