Perfect op schema

Perfect op schema

De klok heeft geluid. Met Robs' Weekend is het seizoen 2018-2019 écht van start gegaan. De Leuven Chiefs moesten zondagavond een 6-2 nederlaag slikken op het Herentalse ijs. Na de 0-13 in Turnhout en een 0-6 bij de Phantoms start Era Renomar zijn Belgische Beker parcours met een perfect rapport.


Ijshockey is maar een spelletje. Wat zijn puck en stick wanneer je zoals Thorben Vets tegen een zware ziekte vecht? De grote beren van de eerste ploeg beseften het toen hun jong collegaatje de wedstrijdpuck in het spel bracht...Eerbiedige stilte van de HYC-familie voor hun sterke Rob stelde het seizoen nog een minuut uit maar toen was het hockeytime.

Met een verdediging die begon op flanellen benen. We waren amper 3 minuten bezig of Boris Kolyasnikov rolde de HYC-defensie op. Jeffie Versin schoot de 0-1 voorbij doelman Van Looveren. De wekker was afgelopen: Herentals wakker. Kyle Brothers scoorde snel de gelijkmaker en nog voor de rust vierde Yente Franssen zijn rentree met zijn eerste goal van de avond. (2-1)


Het bleek dat de HYC-bel haar zomerslaap prima doorgekomen was. Het bronzen ding klonk fris en helder, ook bij de 3-1 powerplay-treffer van Yente Franssen. Neem het voor waar aan. Een triomfklok in rust hoort niet in een donkere kast of een plastic winkeltas van de Lidl maar verdient een plek in de living. Waar ze af en toe wordt opgeblonken en zachtjes mag tingelen om de toon en het ritme niet kwijt te geraken. Vanaf eind september moet ze tenslotte iedere week letterlijk aan de slag. Dat vraagt voorbereiding.


Zoals een deftige powerplay oefening vereist. Aan het begin van een seizoen loopt zo'n overtalsituatie nog wel eens stroef, zelfs in Herentals. Maar hoewel het er wat krakkemig uitzag, bleek het 'HYC-krachtspel' wel efficiënt. Ook de tweede powerplay van Era Renomar resulteerde in een doelpunt van Ben Coolen.(4-1). De match kabbelde verder tot Mitch Morganzijn wekelijkse kabinetstukje toonde. Shupe Preston zorgde voor de intro die Mitch met een ongeziene dribbel en een flits in de haak afrondde (5-1) De uitstekende Leuvense keeper Malinowski geloofde zijn eigen ogen niet.


De derde periode bleef HYC baas. Behalve via een mooie goal van Vincent Morgan (6-1) was daar op het scorebord niks van te merken. Integendeel! James Alec profiteerde van laks verdedigen en legde de 6-2 eindstand vast. Volgende week wachten met Mechelen (uit) en Luik (thuis) wellicht twee moeilijkere tegenstrevers. Hopelijk mag de klok luid beieren!