Rotte haantjes zijn verteerd

De wedstrijd bleef ook na de herneming boeiend mede omdat HYC vaak in de minderheid was na –alweer- overbodige straffen. Tegen een sterkere tegenstander breekt dat de KwadrO-boys ooit nog héél zuur op, maar tegen Geleen hield het de match spannend. Pas toen het bijna half wedsrtijd zelf een powerplay had, kon HYC de score langs Miel Goris verdubbelen. (2-0). De mooiste goal van de avond kwam er shorthanded: assistkoningen Laliberté en Mitch Morgan brachten Trevor Hunt in stelling en die fusilleerde goalie Delil. (3-0)

 

Intussen hield een secure Kevin Van Looveren al twee periodes zijn netten schoon. Ondanks het soms goede aanvalswerk van de Limburgers maar de Herentalse doelman en ook het ijzerwerk stonden in de weg. In de derde time was het Geleense vaatje echter af. De Eaters kwamen nauwelijks nog uit hun vak en Jenne van der Velde scoorde de 4-0. Een mooie HYC-goal werd nog afgekeurd maar de forfaitscore flikkerde toch op het bord door toedoen van Brent Van Rooy.

 

De eerste kwartfinalewedstrijd in een best of three werd een succes voor HYC KwadrO. In eigen huis werden de Eaters uit Geleen overtuigend opzij gezet met een droge 5-0. Uit in Geleen kunnen de roodwitten zich al plaatsen voor de halve finale. Bij een nederlaag in Limburg wacht dinsdagavond in Herentals een beslissende wedstrijd.

 

De anticlimax van de match tegen De Kemphanen uit Eindhoven was na twee hockeyloze weken verteerd. Kurt stond als vanouds beelden te draaien op zijn stelling, de dames en hun heren van het feestcomité sleten borrels en bier, de spelers hadden de boksijzers braaf bij de mama gelaten. En coach Andries had het ook nog eens goed gezegd: wie niet braaf is , vliegt in de hoek. Les begrepen en zowel HYC als de bezoekers uit Geleen toonden vanaf de start dat leuk ijshockey, hard en fel kan gespeeld worden zonder vechtpartijen. De puck ging snel heen en weer met de beste kansen en ook de eerste goal voor de thuisploeg. Mitch Morgan rondde een mooie combinatie met Jacob Laliberté en Ben Torremans af. (1-0). Bij afwezigheid van een zieke Vincent Morgan moest de Herentalse jeugd flink aan de bak. Afwisselend Jacques De Ceuster en Ben Coolen kweten zich uitstekend van hun taak.