The Phantom Killings

The Phantom Killings

De Phantoms zijn eraan. De ooit zo gevreesde spoken uit Antwerpen werden zaterdagavond  omzeggens doodgeknuppeld door HYC-Renomar. 18 moordende kloppen kregen ze te verduren. Amper één keer konden ze zelf een slappe vuist maken. De 18-1 eindstand is meteen de hoogste  thuisscore van HYC in haar Beneliga-geschiedenis.


HYC begon nochtans erg verzwakt aan het nieuwe jaar. Vincent Morgan (ziek), Niels Vroemans (schorsing) en  Peter Bartek (thuisbezoek) waren er niet bij. En hoewel ze al op weg waren naar Luik voor een match met het Toekomstteam, werden een paar youngsters alsnog opgevorderd voor de slag tegen de Phantoms. Die inderdaad één periode behoorlijk terugvochten. De 2-0 ruststand met goals van Yente Fransen (1-0) en Shupe Preston (2-0) liet geenszins de komende slachtpartij voorzien.


De tweede herneming begon dramatisch voor de Antwerpenaars. Eerst Ben Vercammen en daarna Kyle Brothers tolden een halve minuut om hun tegenstanders  en toen die helemaal zot gedraaid waren, werkte topscorer Kyle letterlijk op zijn knieën, de puck ook nog in het doel (3-0). Wie er met zijn neus bij stond, vermoedde toverij bij dit kabinetstukje van de week. Binnen de zes volgende minuten scoorden ook Shupe  Preston nog drie keer en Jul Van Mele. Na een time-out en een Antwerps tegendoelpunt luwde de storm even maar Mitch Morgan (8-1), Ben Vercammen (9-1)  en opnieuw Mitch (10-1) bezorgden de belleman een overbelaste arm.


Een prima aanleiding om eens op zoek te gaan naar  een vervanger in tijden van nood. Buurtbewoner T. bleek ondanks een lange kijkstage niet te deugen, kleine Vic toonde aanleg maar miste nog kracht. Het oertalent zat verborgen bij Luc V. De boekhouder en  voormalige topper uit de Belgische atletiek combineerde force, ritme én een beltechniek die men van een beginneling niet verwacht. Bovendien toonde  V. zich ook in het nuttigen van Duveltjes minstens de evenknie van de klokkenluider in functie. HYC weet nu waar het een reserve kan vinden.


De kans dat die moet gezocht worden omwille van gestresseerde pezen, is trouwens groot. In de derde periode bleef Renomar in Phantoms-moordmodus. Goalie Robin De Groote die Charlie Vockie verving,  slikte opnieuw 8 voltreffers. Ben Vercammen, Mitch Morgan en Shupe Preston mikten elk twee keer raak, Ben Coolen en Kyle Brothers hielden het bij één goal om bij 18-1 af te sluiten. Ze realiseerden tevens een unicum in de Beneliga-historie. Heel zeker voor het eerst bevolken 5 spelers van één en dezelfde ploeg de top van de scorerslijst na 13 wedstrijden.  Dat podium is weggelegd voor Kyle Brothers (53 ptn), Mitch Morgan (41 ptn), Ben Vercammen (39ptn), Shupe Preston (38ptn) en Vincent Morgan (35ptn). Spijtig dat de Phantoms daarvoor moesten sneuvelen.