Wapenstilstand na Herentalse zege

Het treffen tussen HYC KwadrO en Luik was een prestigeduel tussen de nummers één en twee in de Belgische cup, met Luik op kop. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Herentals als overwinnaar uit de strijd kwam (5-3). Luik liet echter zien dat het een goede ploeg heeft en een geduchte tegenstander wordt in de lopende competities. Zoals we in Hertals zeggen: we zijn nog niet aan de nief patatten.

 

KwadrO begon de match in gewijzigde slagorde. Vincent Morgan vatte post in de tweede lijn. Zijn vervanger naast broer Mitch en Jacob Laliberté was Jenne Van der Velde. De thuisploeg begon stormachtig. Na amper twee minuten stond het 2-0. Jordy Van Dijck scoorde op een vroege powerplay en Jacob Laliberté werkte een assist van Dries Leirs binnen. Daarna liep de machine vast. Frank Neven schoot vanuit een onmogelijke hoek voorbij doelman Janssen en zelfs Jacob Laliberté liet zich op een foutje betrappen. Met de vinger al op de pauze buzzer en de eerste supporters al aan de dranktent, liet hij de puck wegspringen. De HYC-goalie lag even aan de verkeerde kant van zijn doel en ondanks vergeefs gegrabbel was het 2-2 door Henry Bryan.

De match bleef boeiend na de herneming. Emiel Goris en Mitch Morgan timmerden een mooie aanval in elkaar en Jacob Laliberté rondde af. (3-2). HYC mocht daarna wat oefenen op het verdedigen in ondertal en worstelde zich door twee Luikse powerplays. Oud-ploegmakker Paulus bracht de stand toch nog in evenwicht zodat voor de tweede keer werd gedweild bij een 3-3 stand. De jeneverbar moest heil brengen tegen verliesangst en de eerste koudeprik onder de tent.

 

HYC bleef jagen in de derde periode en dat bracht succes. Topscorer Laliberté tekende voor zijn tweede van de avond (4-3) en met nog drie minuten te spelen leek de match gewonnen na een goal van Mitch Morgan. ‘Tijd voor spanning’ dacht Ben Vercammen en liet zich vangen aan een tripping. Met zes veldspelers en een leeg doel plakten de Luikenaars de vier resterende Herentalsenaren in hun vak. Het inoefenen van de box-defence eerder in de match bleek zinvol want de Luikse furie waaide zonder schade voorbij. De wapenstilstand van 11 november tussen KwadrO en de Bulldogs werd kort voor middernacht gesloten op 5-3. Zondag herneemt de strijd tegen Pantoms in de Beneliga.