Zwarte zondag

Zwarte zondag

'Zwarte zondag in Turnhout' kopte dé Gazet op maandagmorgen. Het ging natuurlijk over de verkiezingen maar het had evengoed over het lokale ijshockeyteam kunnen gaan. De binken kregen bij de buren  in Herentals een pak rammel (12-0) en moesten bont en blauw - gelukkig niet zwart gemaakt- terug naar huis.


De avond voordien had HYC Renomaral al de twee punten gepakt bij de grote concurrenten van  Luik (4-6). Dat het maximum van de punten ook na de thuismatch tegen Turnhout zou standhouden, stond op voorhand vast. De grote vraag betrof de score. Die tikte aanvankelijk minder rap aan dan verwacht. Pas halfweg in de eerste periode tekende youngster Arne Vervoort voor de de 1-0 en de 2-0 van Ben Coolen - Ben ging voor een hattrick- gaf allesbehalve  een beeld van de krachtsverhoudingen bij de rust. Doelman Bruyninckx verdedigde letterlijk met lijf en leden zijn schiettent.


Na de pauze 'in den bergaf' richting Vorselaar ging het vlotter. Shupe Preston (3-0) was de tweede HYC-er om aan eenhattrick te beginnen. En bij 4-0 was het Jules Van Mele zijn reeks van drie goals startte. De serie van Jules bekronen we als de strafste. Behalve van Van Mele Jr.  waren de doelpunten ook het werk van Arne Vervoort, Chad Piccart en Jef Van Den Bosch, zijn piepjonge medemaats op het ijs. De 4 bros, getekend JVM wordt het  kabinetstukje van de week. Pluim voor de coach om zijn jonge garde ruim ijstijd te schenken.


Ondertussen hadden de Turnhoutenaars goalie Bruyninckx bij de 5-0 van Ben Coolen uit de vuurlinie teruggetrokken en vervangen door Dejay Den Turck. Zoals misschien gedacht geen platenridder maar wel degelijk een doelman die zich bovendien degelijk kweet van zijn taak als schietschijf. Tegen de goals van Jules Van Mele (6-0), Lowie Cuylaerts (7-0) en Shupe Preston (8-0) had Dejay echter geen verhaal.


Geen richtingverandering in de laatste herneming. Slagerij Hertals maakte de Turnhoutse kipkap verder af. Jules Van Mele (9-0), Ben Coolen (10-0), Vincent Morgan (11-0) en  nog eens Shupe Preston (12-0) leverden het fijne hakwerk. De eerstvolgende thuismatch speelt HYC zaterdagavond tegen Pantoms om 21:15 u. Wellicht een moeilijkere opdracht want de Antwerpenaars dwongen Luik dit weekeinde tot overtime. Zondag is er nog een verplaatsing naar Leuven.