London calling

HYC Renomar won de eerste kwartfinale van de Beneliga tegen Leuven met 7-2. Mits een uit-zege bij de Chiefs staat HYC zondagavond in de halve eindstrijd.


Zoals vorige week beloofd opnieuw buitenlands nieuws. Uw reizende oom Roel - die van de Freggles- wisselde midweeks zijn Zweedse bottinen voor poshier London shoes. Zaterdag genoten opa, oma en de kleinkinderen van de Horse Guards, de steen van Rosette, goochelaars in Covent Garden en M&M World vooraleer zich bij de smart-TV te nestelen voor de HYC livestream.


Die begon voorspoedig: nog voor de pauze liep de thuisploeg met een powerplaygoal van Kyle Brothers en een treffer van Ben Vercammen uit tot 2-0. Heel ver weg op de achtergrond hoorden we vanover het Kanaal de HYC-bel luiden. Harder sleuren aan die klepel, vrienden! Dit moet beter! Zacht klingelen deed de klok ook nog eens kort na de herneming. Leuven miste net een penaltyshot en daar viel de 3-0 van weerom Ben Vercammen. Het was de start van HYC-geklungel in het kwadraat. Vol Londense verbazing zagen we de Chiefs terugkomen tot 3-2 via goals van Inyaz Steyaert en James Alec. Bij elke slechte HYC-pass nam de twijfel over een goede afloop toe. Naast de Brexit toch geen Hertalexit?


Coach Van Iersel of een wonderdrank zorgden voor de ommekeer in de derde periode. Jacques De Ceuster bond zijn jets aan en met een machtig polsshot vloerde hij keeper Malinovski, het kabinetstukje van de week. De Leuvense pijp was uit. Kyle Brothers, Preston Shupe en Jul Van Mele dikten de eindstand aan tot 7-2. Vanavond rijden we recht van de ferry naar Leuven. Zet één Stella in de Dijlestad klaar aub.