Terug op koers

Na de uitschuiver in Amsterdam rechtte HYC Renomar de rug tegen regerend kampioen Den Haag. In Herentals gingen de Hagenezen met 5-0 terug op de bus.


Decompressie, fuifbenen, te veel echte sigaren gesmoord? Zelfs met klapschaatsen aan hun voeten moeten de HYC-ers beter kunnen, dan wat ze zaterdagavond in Amsterdam lieten zien. Amper 10 minuten voor tijd stond de roodwitte brigade 7-2 in het krijt tegen één van de zwakkere teams van de Beneliga. De late remonte tot 7-6, leverde niets op behalve een hoop frustratie. Gelukkig liet een andere concurrent voor de kopposities in de play-offs ook punten liggen. In overtime legde Luik immers Geleen over de knie. De wanprestatie in de Jaap Edenhal was ineens maar een accident de parcours. HYC hield zijn kansen in eigen hand.


Daarvoor moest zondagavond al gewonnen worden van Den Haag, een ploeg van topspelers die vorig seizoen nog over iedereen heen walste. Dit jaar gaat het wat minder in 's Gravenhage maar met de 'Amsterdamse vorm' wachtte HYC vast een pak slaag...Dat kwam er niet. In een gelijkopgaand begin scoorde Vincent Morgan de 1-0, een stand die tot halverwege de partij op het bord bleef. Ondertussen had Renomar al een paar Haagse stormen overleefd. Enkele straffen bij de start van de tweede time leverden Den Haag powerplays op, die ze als uit het boekje uitvoerden. De puck ging heerlijk van stick naar stick tot de vrije man gevonden was. Het salvo volgde keer op keer maar dan stond Kevin Van Looveren in de weg. De Herentalse goalie keepte in zijn schiettent een hele kast kabinetstukjes van de week bij elkaar.


Het onbenutte overtal brak Den Haag zuur op. Binnen 10 minuten kregen de Hollanders een mandvol goals tegen. Mitch Morgan (2-0), Ben Vercammen (3-0), Shupe Preston (4-0) en Peter Bartek met een harde knal op powerplay tekenden voor de forfaitstand (5-0) bij de laatste rustpauze. De derde herneming was er één met de deur op slot. HYS geloofde niet echt meer in zijn kansen, HYC nam een verzekering tegen alle risico's. Daarmee is de eerste hindernis richting een goede plek in de play-offs genomen. Het HYC Renomar-schip vaart terug op koers.