Waar is die Stella?

HYC Renomar speelt de halve finale van de Beneliga. In Leuven klopte Herentals de stugge Chiefs met 0-2. Geleen of Nijmegen wordt de volgende tegenstander van de rode brigade.


Vanover een stormend Kanaal meerde uw reizende reporter aan in Leuven voor de Beneliga-kwartfinale en om er de door Chiefs beloofde Stella te nuttigen. (zie 'reacties' bij vorig stukje). De aangekondigde 'chalet' naast de ijsbaan riep visoenen op van een bruine kroeg zoals die eertijds in de ijsbaan van Den Bosch. Waar we leerden bier drinken uit een 'vaasje' en onze huidige huisfotograaf Kurt Tops een 'kom sop' bestelde. In een poging om de Hertalse 'koem soep' te vertalen naar het algemeen Nederlands - HYC was altijd een beleefde troep- maakte de Spider in een snelle klankenanalogie van alle 'oes' een 'o' en de legendarische 'kom sop' was geboren. De Bossche waard greep net niet naar een bus Dreft om de bestelling van onze toenmalige center te voldoen.


De Leuvense chalet bleek een teleurstelling. In Herentals noemen wij zoiets een 'krommeke' en de bemanning van het tentje wist van toeten noch blazen in verband met de gekoelde Stella. Dus hebben wij maar snel vijf lauwe Jupilers uit een plastieken beker betaald en ons in de wedstrijd verdiept. Die verliep zoals verwacht erg gesloten. Chiefs toonde zich als een hardnekkig krijgersgild dat de meeste HYC-aanvallen al in het middenvak smoorde. Lukte toch een doelpoging, dan stond goalie Malinowski pal, om de nul op het bord te houden. Vermits de Leuvenaars af en toe venijnig tegenprikten, bleef het voor Renomar een linke boel.


Preston Shupe vond na 25 minuten toch een gat in het pantser. Keeper Malinowski's vanghand was voordien quasi onklopbaar en dus probeerde de Canadese center het met succes over het ijs (0-1). De verhoopte marge kwam er na de openingstreffer niet. Met alles wat net binnen of net buiten de regels viel - de ref kneep voor beide teams wel eens een oogje toe- verdedigden de Leuvense indianen hun kamp. De beslissende aanval kwam pas vier minuten voor tijd. Center Coolen werd voor één keer mooi bediend door zijn defence en Ben stuurde op zijn beurt Jacques De Ceuster weg. De 'kleine Ceuster' zag het gat boven de schouder van Malinowski en loste zijn gevreesde polsshot. 0-2 en meteen goed voor het tweede kabinetstukje van de week op een rij. Met de medailles erbij moet pa 'Fredje' maar eens beginnen denken om een vitrinekast uit zijn meubelwinkel te reserveren voor zoon Jacques. Want hopelijk volgt binnen een paar weken nog een zegelint van de Beneliga!